Share
Exercițiu de transparență: Primăria Mireșu Mare anunță 15 cazuri de COVID-19 în comună. Scenariul roșu, activat

Exercițiu de transparență: Primăria Mireșu Mare anunță 15 cazuri de COVID-19 în comună. Scenariul roșu, activat

Situație îngrijătoare la Mireșu Mare. Anunțul a fost făcut de primarul comunei, Ioan Mătieș. Sunt de apreciat transparența și implicarea autorităților.

„Comunitatea noastră trece printr-un moment de grea încercare: în aceste zile au fost depistate 15 persoane infectate cu noul coronavirus, COVID-19. Aşadar, incidenţa cazurilor de coronavirus a depăşit pragul de critic de 3 la mie, ca atare suntem în zona roșie”, a anunțat Ioan Mătieș.

# Ce a decis CLSU 

-Cetăţenii, care sunt în nevoie, pot apela la cadrele medicale şi farmaciile din Mireşu Mare pentru distribuirea de medicamente către persoanele imobilizate/izolate şi cele care necesită îngrijire medicală la domiciliu. Responsabile de distribuirea medicamentelor sunt doamnele farmaciste Adela Borota (Farmacia Genţiana) şi Anca Marincaş (Farmacia Asklepios). Membrii voluntari ai celulei de criză din Primărie participă la distribuirea medicamentelor.

-Alimente de bază vor fi distribuite persoanelor imobilizate/izolate de către voluntarii din celula de criză din Primărie, pe bază de cerere.

-Recomandăm auto-izolarea pentru toate persoanele care se întorc din zone cu transmitere comunitară extinsă a coronavirus (Covid-19), respectiv zonele declarate galbene şi roşii din Italia, Spania, sau din zonele din ţară cu focare de Covid-19.

-În cazul în care cunoaşteţi persoane infectate sau care manifestă simptome de coronavirus, vă rugăm să ne anunţaţi. Prin aplicarea şi respectarea regulilor şi normelor de izolare la domiciliu reducem pericolul pentru noi toţi şi salvăm vieţi.

-Reamintim că plata taxelor şi impozitelor locale se poate efectua şi pe internet prin Global Pay.

-Transmitem un apel către toţi locuitorii din comuna Mireşu Mare la: calm şi tratarea cu seriozitate a situaţiei, informarea numai din surse oficiale, pentru a evita ştirile false şi mesajele panicarde, alarmiste, disciplină în respectarea regulilor şi normelor de distanţare fizică anunţate de autorităţi, solidaritate în lupta împotriva coronavirus: suntem responsabili împreună şi unul pentru celălalt; fiecare dintre noi are puterea să contribuie, cu puţinul său, la îmbunătăţirea situaţiei.

DirectMM.ro

Lasă un comentariu