Share
Decizie luată de autorități: În județul Maramureș oficial avem doar 2 comune care se mai află în carantinare zonală. Asuaju de Sus a ieșit!

Decizie luată de autorități: În județul Maramureș oficial avem doar 2 comune care se mai află în carantinare zonală. Asuaju de Sus a ieșit!

Decizie luată de autorități! În județul Maramureș oficial avem doar 2 comune care se mai află în carantinare zonală. Asuaju de Sus a ieșit!

Unitatea administrativ-teritorială a ieșit după ce incidența cazurilor a scăzut simțitor. În interval de două săptămâni s-au înregistrat doar 4 cazuri, ceea ce înseamnă o incidență de 3,28 cazuri la mia de locuitori.

În prezent, conform raportării de azi, 2 octombrie publicată de către DSP Maramureș, avem 4 UAT-uri peste 7,5 (două peste 8 și două peste 7,5), 10 UAT-uri cu incidența peste 6 dar sub 7,5 (două peste 7, opt peste 6) și încă 18 UAT-uri cu incidența mai mare de 3 dar sub 6 la mie. Restul sub pragul de 3 cazuri COVID-19 la mia de locuitori.

Avem în 2 octombrie 29 UAT-uri unde sunt instituite măsuri suplimentare de protecție iar aici ne referim la cele 2 UAT-uri, Bârsana și Giulești, care sunt carantinate, respectiv încă 3 UAT care sunt semicarantinate, deci cu măsuri mai drastice, Bogdan Vodă, Vima Mică și Ocna Șugatag, dar și alte 24 UAT-uri, care au incidența mai mare de 3 la mie, Baia Sprie, Vadu Izei, Suciu de Sus, Groși, Rona de Sus, Târgu Lăpuș, Seini, Cernești, Valea Chioarului, Cicârlău, Tăuții Măgherăuș, Vișeu de Jos, Sighetu Marmației, Șișești, Moisei, Ardusat, Baia Mare, Călinești, Rona de Jos, Băița de Sub Codru, Recea, Copalnic Mănăștur și Vișeu de Sus. Măsurile au fost luate în cea mai recentă ședință a CJSU Maramureș.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu