Share
Actualizare: Iarnă în Maramureș: Strat de zăpadă de până la 55 centimetri. Cum se circulă pe șoselele din județ pe această vreme geroasă (FOTO)

Actualizare: Iarnă în Maramureș: Strat de zăpadă de până la 55 centimetri. Cum se circulă pe șoselele din județ pe această vreme geroasă (FOTO)

Vreme a fost rece, geroasa noaptea si dimineata. In cursul zilei si spre seara a nins slab. In zona de munte vantul a viscolit si spulberat ninsoarea.

Temperaturile maxime au fost cuprinse intre -2 grade la Sighetu Marmatiei si -1 grad in Baia Mare. Cel mai rece a fost noaptea trecuta si in aceasta dimineata la statia meteo Iezer -19,6 grade, -15 grade in Cavnic, -13 grade in Baia Mare si Targu Lapus, -11,8 grade in Ocna Sugatag, -11,3 grade in Sighetu Marmatiei.

Stratul de zapada masoara pana la 55 cm la statia meteo Iezer, 19 cm la Targu Lapus, 17 cm in Baia Mare, 4 cm la Ocna Sugatag. Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este curat si umed. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 17 utilaje si au raspandit 81 tone de material antiderapant pe: DN1C, varianta de ocolire a municipiului Baia Mare, DN18, DN19, DN17C, DN18B. Cerul este variabil, vantul prezinta intensiifcari temporare pe creste. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 150 de metri, pe DN18, in Pasul Prislop, intre km 156 si km 180.

CJSU recomanda conducatorilor auto sa aiba o conduita preventiva in trafic, sa isi adapteze viteza la conditiile din trafic, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiții de siguranță, să folosească frâna de motor pentru reducerea vitezei. Nu au fost semnalate cazuri de persoane fara adapost cu probleme de sanatate (hipotermie). Vremea ramana si astazi in judet geroasa noaptea si dimineata. Cerul va fi mai mult variabil. In zona inalta de munte, temporar, va ninge slab. Vantul va prezenta intensificari temporare pe creste, unde va viscoli si spulbera zapada.

Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse intre -4 si -8 grade, iar cele minime intre -10 si -13 grade. Izolat vor fi conditii de ceata. CJSU recomanda cetatenilor sa evite expunerea indelungata/prelungita la ger, sa se imbrace adecvat la iesirea in afara locuintei, pentru a evita aparitia unor probleme de sanatate (hipotermie, degeraturi etc).

ACTUALIZARE – Sectoarele de drumuri nationale au carosabilul partial umed. In zona inalta de munte sunt sectoare de drum cu partea carosabila curata si uscata. Cerul este senin pe majoritatea sectoarelor de drumuri publice.

Vantul prezinta intensificari temporare de pana la 30 km/h in zona inalta de munte. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 150 de metri, pe DN18, in Pasul Prislop, intre km 165 si km 180. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu opt utilaje si au imprastiat 30 t material antiderapant pe DN1C, varianta de ocolire a municipiului Baia Mare, DN18, DN19, DN17C, DN18B.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu