Share
Absolut superb: David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 metri liber la Campionatul Mondial de la Budapesta!

Absolut superb: David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 metri liber la Campionatul Mondial de la Budapesta!

Fabulos! Senzațional! Uluitor! Și epitetele ar putea umple 1.000 de pagini și tot nu ar fi suficient pentru a descrie evoluția lui David Popovici în finala de 200 m liber, la Campionatul Mondial de înot în bazin de 50 m pentru seniori, de la Budapesta 2022.

Luni seara, 20 iunie 2022, David Popovici a devenit campion mondial de seniori, cucerind medalia de aur în proba de 200 m liber. La doar 17 ani, sportivul pregătit de Adrian Rădulescu a înotat fantastic și a acoperit cele patru lungimi de bazin, din Duna Arena.

Totul cu timpul de 1:43.21 min (nou record mondial de juniori), depășindu-i pe Sunwoo Hwang (Coreea de Sud) – 1:44.47 și Tom Deam (Marea Britanie) – 1:44.98. Iar David Popovici nu are prea mult timp să sărbătorească, arată reprezentanții Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Marți dimineața, 21 iunie, sportivul român va intra în competiție în seriile de la 100 m liber (seria a zecea, culoarul 4). Cursa lui este programată la ora 10:30, ora României! David Popovici este primul medaliat și cel dintâi campion mondial de seniori al României, într-o probă masculină, și al treilea sportiv care cucerește medalia de aur pentru țara noastră, după Tamara Costache (aur la 50 m liber, la Madrid 1986) și Diana Mocanu (aur la 200 m spate, la Fukuoka 2001). Este primul aur pentru România la un Campionatul Mondial de înot în bazin de 50 m pentru seniori după o pauză de 21 de ani, mai arată reprezentanții Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Felicitări, David! Felicitări, Adrian! Felicitări întregii echipe, dar și familiei care i-a fost mereu alături lui David! România întreagă este mândră de voi!
Cursa de AUR a lui David Popovici poate fi urmărită în link-ul de AICI!

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu