Share
A iernii vreme caracteristică: Acum capitala Maramureșului este reședința de județ din țară cu cel mai mare strat așezat de zăpadă, adică 27 centimetri! (FOTO)

A iernii vreme caracteristică: Acum capitala Maramureșului este reședința de județ din țară cu cel mai mare strat așezat de zăpadă, adică 27 centimetri! (FOTO)

A iernii vreme caracteristică: Acum capitala Maramureșului este reședința de județ din țară cu cel mai mare strat așezat de zăpadă, adică de 27 cm, în prezent!

Trafic rutier in conditii de iarna la orele dimineții. Sectoarele de drumuri nationale au carosabilul acoperit cu zapada framantata astfel: DN1 C si E58, grosimea cuprinsa intre 1-3 cm, DN18 Pasul Gutai, grosimea cuprinsa intre 1-3 cm, DN18 si DN19 la Sighetu Marmatiei, grosimea pana la 1 cm, DN18 la Petrova, grosimea pana la 1 cm, DN18 si DN17C la Viseu de Sus, grosimea pana la 1 cm, DN18, Pasul Prislop, intre km140 si km156 partea carosabila este curata si umeda, iar intre km 156 si km 181 stratul de zapada framantata masoara pana la 1 cm, DN18B, grosimea pana la 1 cm.

S-a actionat pe sectoarele de drumuri nationale cu 38 utilaje si s-au imprastiat 147 tone de material antiderapant. Sectoarele de drumuri judetene au carosabilul curat si umed. In zonele de munte sunt sectoare de drum pe catre se gaseste zapada framantata. Pe sectoarele de drumuri judetene s-a intervenit cu 37 utilaje si s-au raspandit 449 tone de material antiderapant. Sunt utilaje in trafic care actioneaza pentru indepartarea zapezii de pe partea carosabila pe sectoarele de drumuri nationale si judetene. Cerul este acoperit. Ninge in zona de munte. Se semnaleaza ceata pe DN1 C si E58. Viizibilitatea este redusa de ceata, sub 80 de metri pe DN18, in Pasul Prislop, intre km 165 si km 175. In Pasul Prislop vantul prezinta intensificari temporare cu viteze de pana la 70 km/h. Stratul de zapada masura pana la 40 cm la statia meteo Iezer.

Stratul de zapada masura pana la 40 cm la statia meteo Iezer,39 cm la Firiza, 36 cm in Pasul Gutai, si la Cavnic, 29 cm in Baia Borsa, 28 cm in Poiana Borsa, 28 cm in Baia Mare, 25 cm la Targu Lapus, 24 cm in Baia Mare, 18 cm la Ocna Sugatag, 17 cm la Sighetu Marmatiei. Acestea sunt valorile măsurate dimineață. Între timp, s-a înregistrat lapoviță trecătoare slabă cantitativ pe arii extinse care a mai topit aproximativ un centimetru din stratul de zăpadă. Așadar estimarea este că ar fi 27 cm în Baia Mare. Debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost usor variabile. Gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Cisla, Ruscova, Iza, Mara, Cosau, Lapus si Cavnic. Curg sloiuri de gheata pe raurile Lapus si Somes. Vremea va fi astazi usor mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Pe arii relativ extinse vor cadea precipitatii mixte, favorizand producerea de polei. Pe arii restranse cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Vantul va sufla in general moderat cu intensificari temporare, cu viteze in general de 45…55 km/h, iar in zona montana inalta va fi tare, cu viteze care vor depasi 90…100 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberand zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1-2 si 3-4 grade, iar cele minime intre -9, -7 la -3, -1 grad/ grade. Izolat se va semnala ceata.

Actualizare practicabilitate sectoare drumuri nationale la orele amiezii!
DN1C si E58 zapada framantata cu grosimea pana la 1 cm. Sunt, pe alocuri, tronsoane de drum care au strat de zapada cu grosimea de pana la 2 cm.
DN18 Pasul Gutai zapada framantata cu grosimea pana 1 cm. Sunt tronsoane de drum cu partea carosabila curata si umeda.
DN18 si DN 19 Sighetu Marmatiei, zapada framantata care masoara pana la 1 cm. Sunt tronsoane de drum cu partea carosabila curata si umeda.
DN18 Petrova zapada framantata pana la 1 cm
DN 18 si DN17C Viseu de Sus zapada framantata cu grosimea de pana la 1 cm. Sunt tronsoane de drum pe DN18 unde zapada framantata masoara pana la 2 cm
DN18 intreg sectorul, inclusiv Pasul Prislop zapada framanatata ce masoara pana la 1 cm
DN18B Targu Lapus, zapada framantata cu grosimea pana la 1 cm
S-a actionat cu 31 utilaje si s-au imprastiat 62 tone de material antidepanat. Cer acoperit. Ninge slab in Pasul Gutai. Ninge viscolit in Pasul Prislop. Vizibilitate redusa de ceata, sub 150 de metri, DN18, Pasul Gutai, intre km 15 si km 35.
Vizibilitate redusa de ninsoarea viscolita, sub 50 de metri, DN18, Pasul Prislop, intre km 162 si km 175. Vantul sufla tare, cu viteze de 70 km/h in Pasul Prislop.

C.Ț.

Foto – Marcus Coste Pascuta Iosif + CJSU Maramureș


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu