19 decembrie 2013 – La Baia Mare fost inaugurat Atelierul Memorial Gheza Vida - 7 ore în urmă
Două intervenții ale salvamontiștilor maramureșeni în ultimele 24 de ore - 10 ore în urmă
Moș Crăciun, pompierii și dilema de la ISU - 11 ore în urmă
România achită o datorie veche de peste 30 de ani către Statele Unite - 11 ore în urmă
Daruri de la jandarmi pentru copiii unei case de tip familial din Baia Mare - 11 ore în urmă
Jandarmii în vizită la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din Baia Mare - 12 ore în urmă
Revoluția Română, 18 decembrie 1989, Timișoara: Ziua tinerilor secerați de gloanțe pe treptele Catedralei - 13 ore în urmă
CS Minaur joacă în deplasare ultimul meci din acest an - 14 ore în urmă
Dansatorii maramureșeni Luca Mădăras Aluaș – Hannah Gomboș, pe prima treaptă a podiumului la Campionatul Național de Clase al României şi la Cupa Mystic - 14 ore în urmă
„Colindăm în Țara Codrului”: Spectacol de colinde la Asuaju de Sus - 14 ore în urmă
9 februarie – Ziua Internațională a Pizzei
Ziua Internațională a Pizzei este sărbătorită de gurmanzi pe data de 9 februarie. Pizza este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite preparate din lume, având originea în Napoli, Italia. Pizza este o pâine plată, în formă rotundă, preparată la cuptor, acoperită cu sos de roșii, brânză și alte sosuri opționale. Nu se știe cu exactitate cine a inventat-o, întrucât acest fel de mâncare a devenit foarte popular în rândul săracilor, în special fiindcă era foarte ieftin de preparat, gustos și sățios.
Istoria pizzei moderne a început o dată cu aducerea roșiilor în Europa din America, în secolul XVI. La început se credea că ele sunt otrăvitoare, dar începând cu secolul XVIII, săracii din Napoli obișnuiau să pună sos de roșii peste pâinea lor plată. Așa s-a născut pizza pe care o cunoaștem astăzi. Cu timpul, pizza a devenit populară și în rândul turiștilor, care veneau special în zonele sărace din Napoli pentru a gusta diversele rețete de pizza. În zilele noastre există o gamă foarte variată de rețete ale acestui preparat, cele mai întâlnite fiind: Pizza Prosciuto, Pizza Prosciuto e Funghi, Pizza Capricciosa, Pizza Quattro Stagioni, Pizza Quattro Formaggi, care se regăsesc aproape peste tot în lume.
Larisa Viragh
















