Moneda euro aniversează 30 de ani - 16 minute în urmă
149 de sesizări într-o săptămână la Poliția Locală Baia Mare - 21 minute în urmă
Primele cete de colindători au ajuns la Catedrala Episcopală, gazde fiind PS Iustin și PS Timotei Sătmăreanul - 1 oră în urmă
Prins conducând prin Baia Mare cu 103 km/h și cu 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat - 2 ore în urmă
Casa de Cultură a orașului Seini a fost cuprinsă de magia Crăciunului, în cadrul concertului de colinde și muzică religioasă - 3 ore în urmă
Experiențe mai sigure pentru jucători, cu ajutorul ghidurilor de cazino și jocurilor demo - 3 ore în urmă
Biserica ortodoxă din Fânațe va găzdui prima ediție a concertului „Colind străbun la Nașterea Domnului” - 3 ore în urmă
O zi plină de energie la Târgu Lăpuș: 3 evenimente sportive s-au desfășurat cu succes - 3 ore în urmă
A apărut un număr dublu al revistei „Nord Literar” - 3 ore în urmă
Excelență și inovație: Prof. univ. dr. emerit Petru Dunca, în dialog cu prof. dr. ing. Vasile Țopa, rectorul UTCN (VIDEO) - 4 ore în urmă
9 februarie – Ziua Internațională a Pizzei
Ziua Internațională a Pizzei este sărbătorită de gurmanzi pe data de 9 februarie. Pizza este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite preparate din lume, având originea în Napoli, Italia. Pizza este o pâine plată, în formă rotundă, preparată la cuptor, acoperită cu sos de roșii, brânză și alte sosuri opționale. Nu se știe cu exactitate cine a inventat-o, întrucât acest fel de mâncare a devenit foarte popular în rândul săracilor, în special fiindcă era foarte ieftin de preparat, gustos și sățios.
Istoria pizzei moderne a început o dată cu aducerea roșiilor în Europa din America, în secolul XVI. La început se credea că ele sunt otrăvitoare, dar începând cu secolul XVIII, săracii din Napoli obișnuiau să pună sos de roșii peste pâinea lor plată. Așa s-a născut pizza pe care o cunoaștem astăzi. Cu timpul, pizza a devenit populară și în rândul turiștilor, care veneau special în zonele sărace din Napoli pentru a gusta diversele rețete de pizza. În zilele noastre există o gamă foarte variată de rețete ale acestui preparat, cele mai întâlnite fiind: Pizza Prosciuto, Pizza Prosciuto e Funghi, Pizza Capricciosa, Pizza Quattro Stagioni, Pizza Quattro Formaggi, care se regăsesc aproape peste tot în lume.
Larisa Viragh
















