Share
2.651 de copii au participat, în 2019, la programul educațional „Muzeul Viu”

2.651 de copii au participat, în 2019, la programul educațional „Muzeul Viu”

În 2019, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș a derulat programul educațional „Muzeul Viu”, care a inclus proiectele:

  • Călători în preistorie și antichitate;
  • Povestea ceasului – atelier: „Ceas de luat acasă”;
  • Jucăria – atelier: „Păpușa mea unicat”;
  • Istoria bicicletei – atelier: „Călătorie în timp…cu bicicleta”;
  • Breasla croitorilor – atelier: „Ucenicul croitor”.

Activitățile s-au desfășurat la sediul muzeului, la acestea participând 2.651 de preșcolari și școlari (1.044 în prima parte a anului și 1.607 în a doua parte a anului 2019).

„Atmosfera plăcută și relaxantă a fost propice pentru participarea activă a copiilor atât la partea teoretică a proiectului, cât, mai ales, la cea practică, în atelierul în cadrul căruia, sub îndrumarea personalului de specialitate muzeal și a personalului didactic, aceștia au confecționat diferite obiecte corespunzătoare temei alese. Timpul alocat unui atelier educațional a fost, în medie, de două ore, entuziasmul manifestat de participanți fiind o dovadă a alegerii inspirate a atelierelor educaționale. Ca suport pentru învăţarea mai ușoară a istoriei, la lecțiile interactiv-creative, pe diferite teme, s-au utilizat pentru exemplificare bunuri culturale din patrimoniul muzeului nostru”, precizează reprezentanții Muzeului de Istorie.

Lasă un comentariu