Share
Trei ucraineni, rătăciți în munți. Unul a fost recuperat

Trei ucraineni, rătăciți în munți. Unul a fost recuperat

O echipă de salvatori montani alături de una de la Poliția de Frontieră au plecat în această dimineață în căutarea a trei cetățeni ucraineni care s-au rătăcit în munți. Apelul a anunțat că cei trei, cu vârste de 27, 45 și 46 de ani, ar fi în zona vârfului Șerban din Maramureș.

Despre cei doi bărbați mai în vârstă se știa că sunt în hipotermie și nu mai pot continua drumul. „În zona menționată de apelantul de 27 ani, conform spuselor acestuia este zăpadă iar configurația terenului necesită echipament tehnic pentru extracție”, arată Salvamont Maramureș.

Echipa de salvatori și polițiști au ajuns la o stână, unde tânărul de 27 de ani reușise să se refugieze și să-și aprindă un foc.

„Ucraineanul de 27 ani era în adidași și avea că rezervă cizme de gumă. În condiții de iarnă. Zăpadă, frig…. Din câte am înțeles ceilalți doi sunt aproape pe graniță, îmbrăcăți la fel de… necorespunzător zonei în care se află și obosiți. Refuză să mai coboare, fiind în hipotermie amândoi și ne așteaptă să mergem după ei”, a mai precizat Salvamont.

Astfel, de la stână, salvatorii au pornit în căutarea celorlalți doi care sunt mai sus în munte și care acuză probleme medicale. Din păcate, din cauza condițiilor meteo este imposibilă interventia aero în zona așa că acțiunea este derulată doar terestru.

Vom reveni cu amănunte


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu