Share
Peste 300 de autovehicule verificate în cadrul acţiunii de combatere a faptelor ilegale din domeniul silvic

Peste 300 de autovehicule verificate în cadrul acţiunii de combatere a faptelor ilegale din domeniul silvic

Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au organizat la finalul săptămânii trecute o nouă serie de acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale din domeniul silvic.

Activităţile desfăşurate în colaborare cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Maramureş şi ai Gărzii Forestiere Cluj au vizat modul în care se respectă normele referitoare la exploatarea, prelucrarea, transportul, depozitarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

Din cele 322 de mijloace auto oprite pentru verificări, 41 transportau material lemnos. Poliţiştii au aplicat 37 de amenzi, în valoare de peste 44.000 de lei.

La Petrova,  pe raza Secţiei 4 Leordina, controalele au vizat un depozit de material lemnos al unei societăţi comerciale. Poliţiştii au constatat că agentul economic a expediat fără avize de însoțire a materialelor lemnoase o cantitate totală de 167,24 mc material lemnos cu o valoare de  peste 36.000 lei. Cantitatea de material lemnos a fost confiscată valoric şi au fost dispuse sancţiuni contravenţionale.

Publicat în:

Lasă un comentariu