Share
O nouă acțiune de căutare și salvare a unui cetățean ucrainean. Bărbatul a fost găsit în scurt timp

O nouă acțiune de căutare și salvare a unui cetățean ucrainean. Bărbatul a fost găsit în scurt timp

O nouă acțiune de căutare/salvare a salvamontiștilor însoțiți de polițiștii de frontieră maramureșeni a avut loc în această dimineață. Apelul a fost făcut de soția unui bărbat ucrainean care a anunțat că soțul ei, în vârstă de 38 de ani, a plecat pe data de 21 martie de acasă, cu gândul de a ajunge în România, însă nu a mai avut niciun semnal de la el. „Bărbatul a plecat de acasă în dată de 21 martie și a anunțat că va sună acasă de îndată ce va ajunge în România, fapt care nu s-a mai întâmplat. Soția bărbatului, care a sunat după 4 zile la 112, a pus la dispoziția echipelor de căutare – salvare traseele gândite și o locație unde bărbatul își făcuse planuri să ajungă. Acesta e echipat de iarnă, cu baterie de rezervă la telefon, cu încărcător extern, cu rucsac cu alimente și echipament de schimb. Din păcate telefonul ucraineanului este închis”, arată Salvamont Marmaureș.

Astfel, o echipă de salvatori montani și polițiști de frontieră au pornit în căutarea bărbatului, folosindu-se de cordonatele transmise de soția bărbatului. „De menționat că în zona respectivă, aproape de frontieră, în urmă ninsorilor abundente și a viscolului din ultimele 72, ore pe alocuri zăpadă măsoară peste doi metri înălțime. Deplasarea salvatorilor se va face în condiții de iarnă autentică pe schi de tură cu echipamente specifice. Va fi folosită și drona din dotarea Salvamont Maramureș precum și binoclul cu termoviziune”,  au mai transmis salvatorii montani.

Căutarea lor însă a avut succes, câteva ore mai târziu, bărbatul a fost găsit. „Cetățeanul ucrainean a fost găsit în viață pe traseu, în coborâre, aproape la baza muntelui, acesta supraviețuind celor patru zile și nopți petrecute pe munte. Acesta va fi predat echipajului medical care va sosi în sprijin urmând că ulterior să fie preluat de autorități”, au mai arătat salvamontiștii după misiunea scurtă, dar de succes.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu