Share
Misiune contracronometru: Salvamontiștii, în căutarea unui maramureșean cu istoric medical, rătăcit în timp ce se afla la cules de ciuperci (VIDEO ȘI GALERIE FOTO)

Misiune contracronometru: Salvamontiștii, în căutarea unui maramureșean cu istoric medical, rătăcit în timp ce se afla la cules de ciuperci (VIDEO ȘI GALERIE FOTO)

Salvamontiștii au fost solicitați, luni, 22 iunie, să găsească un bărbat plecat după ciuperci, care nu a mai fost văzut de duminică, la ora 15.30.

Persoana are antecedente medicale, nu are telefon, iar dispariția a fost semnalată de aparținători abia astăzi, la aproape 24 de ore. Misiunea s-a desfășurat în zona satului Boiereni, dealul Lighetului, Rohia – Târgu Lăpuș.

Apelul venit prin 112 a pus în mișcare două echipe a câte zece salvatori montani, care s-au deplasat la locul in care a fost vazut ultima oară bărbatul rătăcit. Acolo, salvatorii au făcut joncțiunea și cu alte forțe ale MAI și ISU, coordonând, în fapt, acțiunea pentru găsirea persoanei rătăcite. A fost solicitat și elicopterul SMURD de la Jibou, care a confirmat imediat participarea la acțiunea de căutare în vasta zonă în care s-a rătăcit persoana și tocmai pentru că bărbatul dispărut are probleme medicale.

În cele din urmă, misiunea s-a încheiat. Barbatul rătăcit de mai bine de 24 ore a fost identificat de un localnic într-o localitate vecină, în satul Dămăcușeni, unde a ajuns întâmplător, după ce dormise noaptea trecută în pădure. Bărbatul este în stare bună și nu a necesitat intervenție medicală. La final, salvatorii montani s-au retras către bază.

C.Ț.

Gepostet von Salvamont Maramures am Montag, 22. Juni 2020


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu