Share
Un eveniment de succes: Salvamont Maramureș a desfășurat timp de trei zile o foarte amplă aplicație, la care a participat și un elicopter SMURD (VIDEO ȘI FOTO)

Un eveniment de succes: Salvamont Maramureș a desfășurat timp de trei zile o foarte amplă aplicație, la care a participat și un elicopter SMURD (VIDEO ȘI FOTO)

Weekendul trecut, Salvamont Maramureș a organizat un amplu exercițiu la care a participat și un elicopter SMURD din cadrul Inspectoratului General al MAI.

Cu toții au participat la un exercițiu de salvare montană, având ca scop creșterea nivelului de interoperabilitate a structurilor responsabile în gestionarea situațiilor de urgență pe munte.

Doi piloți, un operator troliu, un salvator și 90 de salvatori montani din Maramureș s-au alăturat acestui exercițiu unde scenariile s-au bazat pe simularea unor situații tactice complexe, în scopul antrenării personalului structurilor operative, pentru creșterea coeziunii și realizării cooperării dintre acestea, precum și pentru asigurarea unor servicii de salvare la cele mai înalte standarde. În ultimii patru ani au fost efectuate 194 de acțiuni de salvare montană cu ajutorul elicopterelor SMURD: 2017 – 25 de intervenții, 2018 – 31 de intervenții, 2019 – 69 de intervenții, 2020 – 69 de intervenții. Toate aceste misiuni au fost realizate de echipajele Inspectoratului General de Aviație al MAI, în colaborare cu structurile naționale Salvamont, prin care au fost salvate peste 190 de persoane accidentate pe munte, au transmis reprezentanții DSU.

„Au fost efectuate îmbarcări – debarcări la sol, survol căutare – salvare și troliere salvator și victimă. De asemenea, în ultima zi, au fost simulări unor situații extreme în zone abrupte și cu acces dificil care au necesitat extrageri ale salvatorului împreună cu „victima” căreia i s-a acordat primul ajutor. Au participat salvatorii montani atestați și aspiranți ai SPJ Salvamont Maramureș, precum și colegii salvatori montani atestați și aspiranți ai SPL Salvamont Borșa. Exercițiul care s-a întins pe parcursul a 3 zile s-a încheiat fără niciun incident. Felicitări tuturor salvatorilor montani atestați și aspiranți pentru seriozitate și implicare. Mulțumiri profesioniștilor de la IGAV, pilot Radu Jitariu, pilot Radu Tudor, instructor – operator, mecanic trolist Alin Posobescu, operator căutare – salvare Florin Popa. Mulțumiri DSU pentru ca această misiune – aplicație sa fie posibilă și care a avut la acest exercițiu ca reprezentant pe Adrian David. Mulțumiri profesioniștilor de la STS pentru asigurarea comunicațiilor pe tot parcursul aplicației”, a arătat Dan Benga, managerul SPJ Salvamont Maramureș.

Acesta a mai ținut să mulțumească printru sprijinul acordat autorităților locale din Borșa și Moisei. „Astfel de actiuni sunt extrem de importante, de benefice si reprezinta un punct esential in pregatirea si perfectionarea continua a salvamontistilor in scopul comun al structurilor DSU din care Salvamont face cu onoare si cu o maxima implicare parte, acela de a salva vieți”, a mai explicat Dan Benga. Vezi Video AICI respectiv și AICI!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu