Share
Maramureș: Un fost ofițer de poliție de frontieră a fost condamnat definitiv pentru infracțiuni de corupție. Vezi ce a făcut

Maramureș: Un fost ofițer de poliție de frontieră a fost condamnat definitiv pentru infracțiuni de corupție. Vezi ce a făcut

Un fost ofițer de poliție de frontieră a fost condamnat definitiv pentru infracțiuni de corupție, au transmis reprezentanții Direcției Generale Anticorupție (DGA).

La data de 31.03.2021, Curtea de Apel Cluj a condamnat un inculpat, ofițer de poliție de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighet la data săvârșirii faptelor, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și trafic de influență în formă continuată, la pedeapsa de 3 ani şi 8 luni închisoare, cu executare, precum și interzicerea unor drepturi, pe o perioadă de 3 ani, menţinând celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. Hotărârea este definitivă.

Dosarul a fost inițiat ca urmare a unor date și informații transmise către Serviciul Județean Anticorupție Maramureș de către Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației cu privire la posibila implicare a unui ofițer de poliție din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației în comiterea unor infracțiuni de corupție, precum și ca urmare a unor investigații efectuate de polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș, au informat oamenii legii.

În acest context, au fost consemnate și înregistrate două denunțuri, formulate de două persoane împotriva ofițerului de poliție, sub aspectul comiterii infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență, acestea fiind înaintate Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj – Biroul Teritorial Baia Mare. Astfel, în sarcina inculpatului, s-a reținut că în contextul cercetărilor penale pe care ofițerul de poliție le desfășura într-un dosar penal înregistrat la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări, ofițerul de poliție a pretins suma de 800 de Euro (o parte din bani pentru sine, iar o altă parte, conform afirmațiilor ofițerului de poliție pentru achiziționarea unui ceas pentru procurorul de caz), de la una din persoanele denunțătoare, respectiv de la soțul celeilalte persoane denunțătoare (care avea calitatea de inculpat în dosarul penal).

Suma a fost pretinsă în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, respectiv pentru a soluționa cauza de o manieră favorabilă acestuia, prin efectuarea unor demersuri de schimbare a încadrării juridice într-o infracțiune cu o pedeapsă mai blândă și pentru restituirea unui autoturism ridicat în cauză de la o rudă a martorului, dar și pentru a interveni pe lângă procurorul de caz în vederea dispunerii unei soluții favorabile în cauză. La data de 03.05.2019, inculpatul a primit cei 800 de euro pretinși anterior, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante, au conchis reprezentanții DGA.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu