Share
Anchetă Direcția Generală Anticorupție: În județul Maramureș un bărbat a promis unui cetățean facilitarea angajării ca șofer la două instituțiile ale statului!

Anchetă Direcția Generală Anticorupție: În județul Maramureș un bărbat a promis unui cetățean facilitarea angajării ca șofer la două instituțiile ale statului!

Anchetă Direcția Generală Anticorupție: În județul Maramureș un bărbat a promis unui cetățean facilitarea angajării ca șofer la două instituțiile ale statului!

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș a dispus, la data de 31.05.2022, trimiterea în judecată, a trei persoane, fără calitate specială, una dintre acestea aflată sub control judiciar, cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă în formă continuată (3 acte materiale), instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la mărturie mincinoasă, o alta cercetată în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, iar cea de-a treia, cercetată în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă.

Din materialul de urmărire penală administrat în cauză, înregistrată la unitatea de parchet sus menționată în baza sesizării polițiștilor anticorupție ai Serviciului Județean Anticorupție Maramureș, au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că, în cursul perioadei decembrie 2021 – ianuarie 2022, persoana inculpată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată ar fi pretins și primit de la o persoană suma de 1.000 de lei și ar fi pretins de la acesta încă 500 de euro, în schimbul facilitării angajării acesteia pe un post de conducător auto la nivelul Instituției Prefectului – Județul Maramureș sau la Direcția Regională de Informații Maramureș.

Totodată, ar fi pretins și primit de la o altă persoană, care avea dreptul de a conduce suspendat anterior pentru o perioadă de 90 de zile, pentru comiterea unei abateri la regimul rutier, suma de 500 de euro, promițându-i în schimb că va interveni pe lângă funcționari M.A.I. în scopul anulării sancțiunii și restituirii permisului de conducere auto. De asemenea, a pretins de la alte două persoane suma totală de 4.000 de euro, din care a primit ulterior 1.700 de euro, promițându-le în schimb că va interveni pe lângă funcționari M.A.I. în scopul promovării frauduloase a examinărilor subsumate obținerii dreptului de a conduce autovehicule. Dosarul a fost trimis, spre judecare, Tribunalului Maramureș, arată acum într-un comunicat de presă reprezentanții Direcției Generale Anticorupție

În context, aceștia reiterează faptul că, la data de 02.02.2022, polițiști anticorupție ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Maramureş și ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Sălaj, în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, au efectuat un număr de două percheziţii domiciliare, dintre care una în județul Maramureș (cu sprijinul unei echipe de intervenție din cadrul I.P.J. Maramureș – Serviciul de Acțiuni Speciale) și una în județul Sălaj, context în care au fost identificate și ridicate înscrisuri de interes, sume de bani și alte bunuri de interes pentru cauză. Polițiștii anticorupție au beneficiat de sprijin din partea I.G.P.R. – Direcția de Operațiuni Speciale, mai arată oamenii legii.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu