Share
Incredibil: Un băimărean a turnat țuică peste propria soție, după care a incendiat-o. Grozăvia s-a produs pe fondul consumului de alcool

Incredibil: Un băimărean a turnat țuică peste propria soție, după care a incendiat-o. Grozăvia s-a produs pe fondul consumului de alcool

Crăciunul 2020 a fost unul plin de grozăvii. Colindători omorâți pe bulevardul Traian din Baia Mare de un șofer drogat, urmărire ca-n filme după ce un tânăr a furat un autotren din Sighet și a gonit cu poliția pe urme din Baia-Sprie în Baia Mare, respectiv femeie incendiată de propriul soț. Despre ultimul caz vă relatăm acum.

Tribunalul Maramureş a admis, în data de 14 ianuarie 2021, propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14 ianuarie 2021, până la data de 12 februarie 2021 inclusiv, a unui inculpat.

Bărbatul în vârstă de 54 de ani este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la omor calificat, prevăzută de art. 32 alin. 1 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1, art. 189 alin. 1 lit. h Cod penal, cu aplicarea art. 199 alin. 1 Cod penal. Pentru a dispune măsura preventivă a arestării, instanţa a reţinut că în cauză există indicii temeinice care să justifice suspiciunea rezonabilă că inculpatul, în data de 25 decembrie 2020, în jurul orelor 17.45, în timp ce se afla împreună cu soţia sa, persoană vătămată, în locuinţa comună din Baia Mare, în cadrul unui conflict generat de consumul de alcool, a aruncat asupra acesteia conţinutul unui recipient de ţuică.

Apoi, a incendiat-o, cauzându-i leziuni primejdioase pentru viaţă, respectiv arsuri de gradul II şi III (fostul grad III/IV) pe circa 25-30 % din suprafaţa corpului care necesită pentru vindecare 45-50 de zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii. Hotărârea Tribunalului Maramureş poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare, au arătat reprezentanții instanței. Așadar, fapta se încadrează ca tentativă la omor calificat. Am putea încheia atrăgând atenția asupra pericolelor generate de consumul excesiv de alcool și/sau de substanțe interzise. Cele mai multe evenimente nedorite sunt cauzate de acestea, după cum s-a putut vedea acum, exact de sfintele sărbători, atunci când ar trebui să fim mai buni și mai fericiți.

C.Ț.

Lasă un comentariu