Share
În Maramureș: Acțiuni pe trenurile de călători pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19

În Maramureș: Acțiuni pe trenurile de călători pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19

În perioada 22 – 24 ianuarie, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Maramureș au executat acțiuni pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID – 19 pe trenurile de călători și în sațiile CFR.

Acțiunile au fost derulate în sistem integrat, în colaborare cu parteneri din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi și ai ITPF Sighetu Marmației. Astfel, în jur de 30 de angajați ai celor trei structuri, au efectuat verificări pe 43 de trenuri de călători, care au circulat pe relațiile CF Baia Mare – Benesat, Baia Mare – Seini, Sighetu Marmației – Bocicoiu Mare și Vișeu de Jos – Valea Vișeului. La acţiune au participat şi organele de control CFR.

Au fost legitimate 125 de persoane și au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020 și la Legea 61/1991, în valoare totală de 1000 lei.

Totodată, în trenul care circula pe relația Baia Mare – București Nord, polițiștii au identificat un bărbat de 51 de ani din Baia Sprie, care figura ca fiind in carantină.

În cauză polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

„Amintim că respectarea măsurile de protecție sanitară de către persoanele fizice și operatorii economici este esențială pentru limitarea evoluției îmbolnăvirilor cu COVID-19. Rămân în continuare valabile recomandările privind purtarea corectă a măștii de protecție și igiena corespunzătoare a mâinilor, păstrarea distanței față de alte persoane, evitarea zonelor aglomerate și a călătoriilor cu mijloace de transport în comun aglomerate.

Le mulțumim tuturor celor care respectă măsurile dispuse de autorități, înțelegând că scopul acestora și al acțiunilor de control este limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19” – transmit reprezentanții IPJ Maramureș.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu