Share
În Lunca la Tisa: Împușcături și țigări confiscate; contrabandiștii au reușit să fugă prin apa râului

În Lunca la Tisa: Împușcături și țigări confiscate; contrabandiștii au reușit să fugă prin apa râului

Vineri, 7 august, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 16.45, polițiștii de frontieră au observat pe direcția localității Lunca la Tisa trei persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat spre interiorul țării.

Polițiștii au somat persoanele în cauză ca să se oprească, însă acestea au abandonat coletele și au fugit spre râul Tisa. Pentru reținerea acestora s-au tras mai multe focuri de armă, în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă acestea nu s-au supus și s-au întors înot prin apa râului Tisa, pe teritoriul Ucrainei.

În cel mai scurt timp au fost anunțate despre eveniment și autoritățile de frontieră ucrainene în vederea cercetării în comun a cazului. Coletele descoperite la fața locului au fost transportate la sediul instituției, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.250 pachete țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 49.700 lei.

În ambele cazuri, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Publicat în:

Lasă un comentariu