Share
Focuri de avertisment s-au tras, dar contrabandiști n-au fost prinși

Focuri de avertisment s-au tras, dar contrabandiști n-au fost prinși

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit, în urma mai multor acțiuni pe linia combaterii contrabandei, peste 23.000 de pachete cu țigări de provenienţă ucraineană. Două autoturisme folosite la activitățile infracționale au fost indisponibilizate.

În 17 august, polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Poliţiei Vicovu de Sus au identificat pe un drum forestier un autoturism de teren despre care existau date că transportă țigări de proveniență ucraineană. Oamenii legii au vrut să-l oprească, însă șoferul și-a continuat deplasarea în mare viteză. S-au tras și zece focuri de avertisment. După câțiva kilometri, mașina a fost găsită abandonată. În apropiere a mai fost descoperit un autoturism de teren abandonat, despre care s-a constatat că a fost folosit la activitatea infracțională. 11.350 de pachete cu țigări ucrainene au confiscat polițiștii de frontieră.

La rândul lor, lucrători din cadrul Sectorul Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au observat sâmbătă dimineață mai mulți bărbați care transportau colete voluminoase. Polițiștii de frontieră i-au somat să se oprească, au și tras focuri de avertisment, însă contrabandiștii au sărit în Tisa, întorcându-se înot în Ucraina. Au abandonat colete conținând 5.200 de pachete cu țigări.

Într-un al treilea caz, polițiștii de frontieră au găsit în Bistra, ascunse în vegetație, baxuri conținând 6.490 de pachete de țigări. În continuare se fac cercetări.

Publicat în:

Lasă un comentariu