Share
După drone și snowmobilele sunt folosite în contrabanda de țigări (GALERIE FOTO)

După drone și snowmobilele sunt folosite în contrabanda de țigări (GALERIE FOTO)

În 4 februarie a.c., puțin după miezul nopții, un echipaj din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus  a depistat, într-o zonă muntoasă, mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul țării Când i-au somat, bărbații au abandonat țigările și s-au dispersat în direcții diferite, profitând de întuneric și terenul accidentat.

La fața locului au fost descoperite două snowmobile și 14 colete cu țigări, conținând 6.500 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 76.000 de lei. Țigările au fost confiscate, iar iar cele două snowmobile – indisponibilizate. Interesant e că unul dintre snowmobile fusese furat  – împreună cu o targă pentru transportat răniţi -chiar în noaptea de  3 spre 4 februarie. Snowmobilul și targa aparțin Asociației Salvatorilor Montani Borșa și erau parcate la baza pârtiei, în faţa unui restaurant din Pasul Prislop. De altfel, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș a confirmat că polițiștii din Borșa au fost sesizați despre furt și fac cercetări pentru identificarea autorilor şi pentru recuperarea pagubelor.

În 3-4 februarie,  capturi de țigări s-au făcut și la alte puncte din subordinea ITPF Sighet:  14.977 pachete de țigări,  de proveniență ucraineană,  în valoare de 175.231 lei (la SPF Brodina) și 8.000 de pachete țigări, în valoare de 93.600 lei (la SPF Siret).


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Publicat în:

Lasă un comentariu