Share
Cuprul, la mare căutare: Cei doi care au furat instalația de încălzire a Primăriei Șomcuta Mare sunt recidiviști

Cuprul, la mare căutare: Cei doi care au furat instalația de încălzire a Primăriei Șomcuta Mare sunt recidiviști

Au furat țevile de cupru din clădirea Primăriei Șomcuta Mare, iar acum se află după gratii. În urma cercetărilor, s-a dovedit că cei doi autori sunt recidiviști.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 10.03.2021, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpaților C.C.B. și R.V.S. pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, prevăzută de art. 228 al. 1, art. 229 al. 1 lit. d, alin. 2 lit. b Cod penal.

La data de 10.03.2021, faţă de inculpații C.C.B. și R.V.S. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore. Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpații C.C.B. și R.V.S., care au antecedente penale, în data de 06.03.2021, în jurul orei 12:00, au pătruns, prin efracție, în incinta unei instituții publice situată pe raza orașului Șomcuta Mare (clădirea aparținând primăriei), iar din interior au sustras țevile din cupru de la sistemul de încălzire al clădirii, prejudiciul total cauzat fiind în cuantum de aproximativ 4000 lei.

La data de 11.03.2021, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare. Oamenii legii au precizat faptul că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu