Share
Exercițiu: Câinele salvator Athos în acțiune! Simulare de avalanșă derulată de Salvamont Borșa în Munții Rodnei (VIDEO ȘI FOTO)

Exercițiu: Câinele salvator Athos în acțiune! Simulare de avalanșă derulată de Salvamont Borșa în Munții Rodnei (VIDEO ȘI FOTO)

Așa cum am anunțat, riscul de avalanșă este crescut în munții Maramureșului (gradul 3-4). În acest context, Salvamont Borșa a derulat un exercițiu prin care a fost simulată o avalanșă.

Antrenamente de acest fel se organizează periodic, însă, astăzi, 21 februarie, s-a făcut cu atât mai mult cu cât riscul este mai ridicat ca urmare a ninsorilor căzute în ultimele zile, urmate de o încălzire bruscă.

Conform scenariului, două persoane au rămas captive în zăpadă, având nevoie de intervenția unității canine Salvamont Borșa. Trebuie să facem mențiunea că unitatea canină este alcătuită din câinele Athos și coordonatorul său Andreica Nicoară.

Foarte important de spus este faptul că unitatea canină formată din Athos și Andreica Nicoară au brevet național de intervenție la avalanșă. Brevetul a fost emis încă din data de 14 martie 2019 de Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România. Vezi Video AICI!

C.Ț.

Foto / Video – Adrian Bilașco, Theodor Koman și arhivă

Citește și

Atenție mare!: Risc crescut de avalanșă în Munții Maramureșului după încălzirea vremii. Vezi recomandările salvatorilor montani


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu