Share
Coronavirus: Primii maramureșeni depuși în carantină; numărul celor izolați a trecut de 600

Coronavirus: Primii maramureșeni depuși în carantină; numărul celor izolați a trecut de 600

Numărul maramureșenilor aflați în izolare la domiciliu crește de la o oră la alta. Marți, la orele după amiezii, acesta a ajuns la 643. Statistica include și membri familiei.

Noutatea este, însă, că avem patru persoane în carantină. Pentru alte trei, se întocmesc documentele necesare, în conformitate cu procedurile operaționale. Cele șapte persoane sunt depuse în carantină în Maramureșul Istoric, conform unor surse în zona Vișeu-Borșa, unde au ajuns însoțiți de jandarmi. Autoritățile județene au dat asigurări că spațiile necesare sunt suficiente și pot fi suplimentate, în caz de necesitate. În plus, reprezentanții CJSU Maramureș spun că aceștia nu prezintă simptomatologia aferentă COVID-19.

O altă noutate este că, de la nivel central, s-a primit o comunicare referitoare la faptul că în zona galbenă (pentru izolare la domicliu) a fost inclus districtul Heinsberg din Renania de Nord – Westfalia, Germania.

În ceea ce privește, maramureșeanca în vârstă de 32 de ani transportată cu izoleta, luni după amiază, de la Șomcuta Mare la Spitalul de Boli Infecțioase Baia Mare, aceasta este, în continuare, internată în unitatea medicală. S-au recoltat probe care au fost trimise la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca. Sunt așteptate rezultatele.

Până în prezent, coronavirusul a fost confirmat în cazul unei singure persoane din Maramureș. COVID-19 a fost confirmat în 28 februarie. În cauză este un băimărean în vârstă de 45 de ani care a fost în Italia, în afara zonelor considerate, atunci, contaminate. El are și alte afecțiuni precum insuficiență respiratorie sau obezitate. El este internat în Cluj. Starea lui s-a ameliorat.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu