Share
Caz de cruzime maximă: Un tânăr de 19 ani a înjunghiat vânzătoarea unui magazin din Lăpușul Românesc. E cercetat acum pentru tentativă la omor

Caz de cruzime maximă: Un tânăr de 19 ani a înjunghiat vânzătoarea unui magazin din Lăpușul Românesc. E cercetat acum pentru tentativă la omor

Caz șocant petrecut în seara de duminică, 9 august, în comuna Lăpușul Românesc. O femeie în vârstă de aproximativ 40 de ani, vânzătoare la un magazin din localitate, a fost atacată de un tânăr de 19 ani. Acesta a înjunghiat-o de mai multe ori, după care a luat-o la goană.

Grozăvia a avut loc la scurt timp după ora 22.00, când femeia și-a încheiat programul. Tânărul s-a năpustit asupra femeii cu un obiect înțepător, cu care i-a administrat șapte lovituri. După ce lama s-a rupt, a lovit-o cu picioarele. Nu s-a oprit până când victima, cu ultimele puteri, a reușit să se întoarcă cu fața înspre atacator. Acesta a fugit, în acel moment femeia reușind să ceară ajutor.

Oamenii legii au început o anchetă în acest caz, criminaliștii fiind la fața locului și reușind să îl rețină pe D., în vârstă de 19 ani, care face parte din comunitatea romă din localitate. “Polițiștii Secției 7 Suciu de Sus efectuează cercetări și investigații pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care o femeie de 41 de ani a suferit leziuni corporale și în prezent se află internată la spital sub supraveghere medicală. La finalizarea cercetărilor și după încadrarea juridică a faptei, vor fi dispuse măsuri legale”, a declarat Romeo Tămăşan, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş.

Femeia, care are doi copii, a fost transportată la Spitalul Județean Baia Mare în stare critică în urma leziunilor suferite. Medicii băimăreni au făcut eforturi colosale pentru a o ține în viață. Aceștia au solicitat intervenția unui elicopter SMURD, care a transportat-o pe femeie în Târgu Mureș, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale. Atacatorul a fost reținut, fiind audiat. Se va decide dacă va fi reținut sau transportat la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Sighetu Marmației, pentru a se testa dacă a avut discernământ.

Procurorii vor fi cei care vor lua decizia în ceea ce-l privește. „În cursul zilei de azi, a fost înregistrată o cauză de tentativă la omor. Încă există echipă de cercetare la fața locului, ancheta fiind în desfășurare. Inițial, cauza a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuș, după care a ajuns la noi. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 19 ani care, la finalul programului acesteia, a atacat-o prin surprindere pe vânzătoarea unui magazin, aplicându-i mai multe lovituri cu un obiect înțepător, cel mai probabil un cuțit, în spate. Leziunile i-au pus în primejdie viața, din concluziile preliminare. Se vor lua măsuri împotriva sa, fie reținere, fie transfer la spital, pentru a se vedea dacă a avut discernământ”, a declarat, pentru DirectMM.ro, Bogdan Gabor, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș.

C.Ț.

 

Lasă un comentariu