Share
Captură record: un automarfar cu țigări în valoare de peste 400.000 de euro (VIDEO)

Captură record: un automarfar cu țigări în valoare de peste 400.000 de euro (VIDEO)

La Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu – din subordinea ITPF Sighetu Marmației -, pe sensul de intrare în țară s-a prezentat, sâmbătă seara,  C. S  (40 de ani, cetățean maghiar), care conducea un automarfar (format din cap tractor și o semiremorcă), înmatriculat în Ungaria. În conformitate cu documentele de însoțire a mărfii, C. S  transporta brichete din lemn, din Ucraina în Ungaria. La control,  au fost descoperite 829 de baxuri cu țigări ascunse, prin metoda capac, în coletele cu materialele din lemn.

În total, în automarfar erau 414.500 de pachete cu ţigări de diferite mărci, în valoare de 1.865.250 lei. Țigările au fost confiscate, iar automarfarul, în valoare de 70.000 de lei, a fost indisponibilizat până finalizarea cercetărilor.

O captură au făcut, duminică la prânz, și  polițiștii băimăreni. Ei au confiscat 137 pachete de țigări  dintr-un autoturism  oprit la intersecţia străzii Vasile Alecsandri cu strada Pieţei din Baia Mare. Mașina era condusă de un băimărean de 35 de ani, în care pasageră era  o sătmăreancă de 31 de ani.  La două persoane vine cam 3,3 cartușe de țigări de fiecare. Iar pe total, de  31.000 de ori mai puțin decât captura de la Halmeu.

 

 

Publicat în:

Lasă un comentariu