Share
Atenție, șoferi! Polițiștii efectuează în această perioadă acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră pe drumurile publice din județ

Atenție, șoferi! Polițiștii efectuează în această perioadă acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră pe drumurile publice din județ

Polițiștii maramureșeni reamintesc conducătorilor auto să respecte regulile de circulație și să fie atenți în trafic pentru a evita să fie implicați în accidente rutiere sau să fie sancționați de cei care, în perioada 18 – 24 ianuarie 2021, efectuează acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră pe drumurile publice din județul Maramureș.

Mai exact, se derulează acţiuni punctuale în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, în care se urmărește prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Atât la nivel național, cât și la nivel județean viteza neadaptată la condițiile de drum și indisciplina pietonilor se regăsesc în mod constant între primele trei cauze generatoare de accidente grave, în ciuda eforturilor depuse pentru reducerea numărului și gravității accidentelor rutiere înregistrate pe aceste cauze.

Polițiștii rutieri maramureșeni vizează combaterea nerespectării regimului legal de viteză; depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive; respectarea normelor rutiere de către pietoni și bicicliști; depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care nu respectă măsurile stabilite la nivel naţional, pentru prevenirea contaminării cu COVID-19.

Publicat în:

Lasă un comentariu