Share
Aflux de turiști în zonele montane din Maramureș: Salvamontiștii s-au deplasat de la o intervenție la alta (VIDEO ȘI FOTO)

Aflux de turiști în zonele montane din Maramureș: Salvamontiștii s-au deplasat de la o intervenție la alta (VIDEO ȘI FOTO)

Sâmbătă, aproape de orele serii, salvamontiștii maramureșeni au fost solicitați să intervină în două situații, ambele în zona orașului Baia-Sprie.

Mai întâi, prin 112, a fost sesizat faptul că o femeie aflată în drumeție a început să se simtă rău. Zona în care se afla cu prietenii a fost Lacul Albastru, deasupra Dealului Minei.

Salvatorii montani împreună cu echipajul SMURD au ajuns extrem de repede la fața locului, iar echipajul medical a acordat primul ajutor, ulterior persoana fiind transportată la spital pentru investigatii. Imediat după ce acțiunea s-a încheiat, salvatorii montani s-au deplasat către Creasta Cocoșului pentru o nouă intervenție venită prin 112.

Salvamontiștii au urcat în zona Poiana Boului, Baia-Sprie. Mai exact, aceștia au fost solicitați să intervină la un accident montan. O tânără a suferit un traumatism la nivelul piciorului stâng.

Echipajele SPJ Salvamont Maramures ajunse la fața locului au acordat primul ajutor și au transportat persoana accidentată cu ajutorul UTV-ului și a remorcii medicalizate aflate în dotare, la baza muntelui. De aici, ambulanța a preluat persoana accidentată și a transportat-o la spital pentru investigații. Salvatorii montani au anunțat că vor rămâne pe poziție, datorită afluxului mare de turiști.

C.Ț.

Gepostet von Salvamont Maramures am Samstag, 11. Juli 2020


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu