Share
Actualizare 2: Alertă în Baia Mare: Un tânăr de 20 de ani a căzut de la înălțime încercând să escaladeze Hotelul Mara pentru a face parkour

Actualizare 2: Alertă în Baia Mare: Un tânăr de 20 de ani a căzut de la înălțime încercând să escaladeze Hotelul Mara pentru a face parkour

Prin 112 a fost semnalată, în noaptea de vineri spre sâmbătă, căderea de la înălțime a unei persoane din Hotelul Mara. Mai multe echipaje de intervenție s-au deplasat la fața locului. Vom reveni cu detalii!

ACTUALIZARE – Conform informațiilor noastre, doi tineri au vrut să escaladeze Hotelul Mara, pentru a face parkour. Unul dintre ei, un tânăr în vârstă de 20 de ani din Tăuții de Sus, nu a reușit să efectueze o manevră așa cum și-a propus și a căzut de la înălțime.

ACTUALIZARE 2 – „Azi noapte, în jurul orei 02.00, polițiștii din Baia Mare au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană a căzut de pe acoperișul unui imobil situat pe bulevardul Unirii din municipiu. La fața locului polițiștii au identificat victima ca fiind un tânăr de 20 de ani din Baia Sprie, care era conștient, însă datorită leziunilor suferite, nu putea comunica. Tânărul a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Polițiștii continuă cercetările în acest caz”, a declarat Ionela Cozma, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

Conform wikipedia, parkour este o disciplină fizică inspirată de mișcarea corpului omenesc. Se concentrează pe mișcarea eficientă, neîntreruptă înainte, peste, pe sub, în jurul și prin obstacole (atât naturale cât și artificiale) într-un anume mediu înconjurător. Astfel de mișcare poate apărea sub formă de fugă, sărituri, cățărări și tehnici mai complexe. Scopul parkour-ului este ca practicantul să-și adapteze mișcarea la orice obstacol din calea sa. Unii oameni găsesc multe similarități între parkour și cascadoriile și tehnicile celebrului actor și practicant de arte marțiale Jackie Chan. Totuși, alții privesc parkour-ul ca pe o artă asemănătoare dansului: o formă de a materializa mișcarea corpului omenesc în cea mai frumoasă formă a sa. Parkour este adesea legat de ideea de libertate, în forma abilității de a depăși aspecte din preajma ta care tind să limiteze, de exemplu balustrade, grilaje, rampe, scări sau pereți, cuprizând libertatea la un nivel non-fizic de asemenea.Acest parkour este considerat de unii indivizi ca un sport insa este o arta a vieti de zi cu zi care reiese doar prin faptul ca nu exista competie pentru ca fiecare traceur/traceuse are stilul propriu!

C.Ț.

Foto – arhivă


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu