Share
Acţiuni de verificare a respectării măsurilor de protecţie; Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţişti a fost de 7.000 de lei

Acţiuni de verificare a respectării măsurilor de protecţie; Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţişti a fost de 7.000 de lei

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, Inspectoratul de Poliție al Judeţului Maramureş, sub autoritatea Instituției Prefectului Maramureş, al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş, al Poliției Locale, al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureş, ai Direcției de Sănătate Publică și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate în sistem integrat  acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activitățile desfășurate ieri, 30 octombrie, au participat 113 polițiști din cadrul I.P.J. Maramureş, jandarmi, poliţişti de frontieră, poliţişti locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ANPC, DSVSA Maramureş, OPC Maramureş şi ai ITM Maramureş.

În cadrul celor nouă acțiuni punctuale desfăşurate, au fost verificate 104 societăți  comerciale/persoane fizice autorizate, au fost legitimate 1268 de persoane şi au fost verificate 34 de mijloace de transport, din care 32 mijloace de transport public în comun şi cinci operatori autorizaţi/transportatori de persoane.

În total, pentru neregulile constatate au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale, astfel:

– 52 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală;

– 4 sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţişti a fost de 7.000 de lei.

„Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție şi să nu vă expuneți la riscuri.

Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci ca toți sa conștientizeze că sănătatea și viaţa tuturor persoanelor sunt cele mai importante.

Suntem și vom fi prezenți pe raza întregului judeţ.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19” – precizează reprezentanții IPJ Maramureș.

Publicat în:

Lasă un comentariu