Share
Trafic restricționat pentru tiruri

Trafic restricționat pentru tiruri

Autorităţile de frontieră ungare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației că din 19 august, ora 23.00 (ora României) până în 20 august, ora 23.00, pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. Măsura este luată de autorităţile ungare pentru că data de 20 august este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare.

Restricţiile nu se aplică mijloacelor de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile sau sunt supuse unui anumit regim de temperatură. De asemenea, în acest interval traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale.

Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare, la ridicarea restricţiilor, tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de marfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea într-un timp foarte scurt. Se mai recomadă consultarea aplicaţiei Trafic online dezvoltată și pentru autovehiculele de mare tonaj, care este disponibilă pe pagina www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Lasă un comentariu