Share
Se menține codul roșu de avalanșe în Munții Gutâi și Munții Pietrosu Rodnei

Se menține codul roșu de avalanșe în Munții Gutâi și Munții Pietrosu Rodnei

Cum stau lucrurile prin județ în 11 ianuarie 2019:

Drumurile.  Pe  drumurile naționale din județ, circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă, carosabilul fiind curat, dar umed. Pe DN 18, în Pasul Prislop, între km 156 și km 180,  s-a  depus un strat de zăpadă  cu grosimea cuprinsă între 1și 2 cm, iar între km 160 si km 180  vizibilitatea este redusă sub 100 de metri de ninsoarea viscolită. În această zonă vântul prezintă intensificări de până la 30 km/h. Cerul este acoperit. Fulguiește pe DN1C și E58. Ninge pe DN18 – la Petrova și pe DN18B – la Târgu Lăpuș. La Borșa ninsoarea este viscolită  ●  Tot în condiții de iarnă  se circulă și pe drumurile județene,  carosabilul fiind curat și umed, iar în unele locuri –  parțial acoperit cu zăpadă.

Zăpada.  Grosimea stratului de zăpadă:  78 cm – Cavnic; 75 cm – Pasul Gutâi;  69 cm – Firiza; 65cm – Băiuț; 55 – Luhei;  46 cm – Coroieni;  37 cm – Groșii Țibleșului și  Poiana Borșa;  36 cm – Baia Borșa;   28 cm  –Târgu Lăpuș;   22 cm –  Baia Mare; 19 cm – Vf. Iezer; 17 cm – Sighetu Marmației și Ocna Șugatag.

Se mențin avertizările de avalanșă pe traseele montane din Munții Gutâi și Munții Pietrosu Rodnei. Amatorii de drumeții montane sunt rugați să nu se aventureze și să țină cont de recomandările salvamontiștilor și jandarmilor montani maramureșeni.

Râurile. Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au  fost ușor variabile, influențate de fenomenele de iarnă  instalate pe toate cursurile de apă din județ și nu au produs evenimente deosebite. Gheața e prezentă la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara,  Lăpuș, Suciu, Cavnic, Săsar, Nistru  și Firiza.

 

Lasă un comentariu