Share
Modificări la biletele de tratament pentru pensionari

Modificări la biletele de tratament pentru pensionari

Din 2024 se vor aplica noile reguli prevăzute în noua lege a pensiilor, Legea 360/2023, potrivit CNPP. Se vor schimba mai multe aspecte legate de biletele de tratament ale pensionarilor din România și interacțiunea acestora cu autoritățile.

Facilități pentru familiile pensionarilor

Într-o familie de pensionari, dacă unul a obținut bilet de tratament pentru pensionari, atunci și celălalt membru al familiei va putea beneficia de același tratament în stațiune. Condiția care se impune este să plătească același preț preferențial înscris pe biletul de tratament.
Legea prevede că nu este obligatoriu ca ambii să fie pensionari sau asigurați și se va pune în aplicare începând cu 1 septembrie 2024.
Noua lege a pensiilor mai prevede că asigurații și pensionarii sistemului public de pensii pot beneficia de tratament balnear, după cum urmează:

– gratuit – persoanele beneficiare de pensie de invaliditate, din cadrul programului de recuperare întocmit de medicul expert al asigurărilor sociale
– cu suportarea de către beneficiar a unei contribuții bănești – asigurații și pensionarii, alții decât cei prevăzuți la punctul anterior

Noua reglementare a pensiilor prevede clar că durata biletului de tratament balnear este de 16 zile. Durata tratamentului balnear este acum, potrivit Legii 263/2010, de 12-18 zile, potrivit avocatnet.ro

Regula de bază la acordarea biletelor de tratament balnear la care au dreptul asigurații și pensionarii rămâne aceeași: prestațiile privind tratamentul balnear sunt furnizate prin acordarea de bilete de tratament in limita sumelor alocate pentru această prestație, prin legea anuală a bugetului asigurărilor sociale de stat.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu