Share
Cadrele didactice din Maramureș se pot înscrie la programul de formare ”Profesor în online”

Cadrele didactice din Maramureș se pot înscrie la programul de formare ”Profesor în online”

Sindicatul Liber din Învățământ Maramureș (SLI MM) anunță că s-au deschis înscrierile la programul de formare ”Profesor în online”, primul curs online din România făcut în mod profesionist și dedicat formării cadrelor didactice în predarea online și mixtă.

Furnizat de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), împreună cu Digital Nation, cursul se desfășoară 100% online, având menirea principală de a forma competențele digitale pentru cadrele didactice ce urmează a susține lecții în online. Important este și faptul că absolvirea cursului este certificată de Ministerul Educației și Cercetării printr-un atestat profesional în valoare de 16 credite profesionale transferabile, necesare la dosarul de formare continuă a personalului didactic.

„Profesor în Online” își propune să facă training-ul cadrelor didactice interesate în tehnici de folosire a platformelor digitale și învățământ online, până la finalul anului. Cursul online de competențe digitale este croit special pe nevoile actuale ale cadrelor didactice și este adaptat la realitatea dinamică a învățământului românesc în contextul pandemic. Acesta se desfășoară în serii limitate, în format 100% online, pe parcursul a 16 zile calendaristice și are un format de 20% teorie și 80% practică, precum și un program cu ore de studiu convenabile și modalități de lucru variate.

Membrii FSLI și, implicit, cei ai Sindicatului Liber din Învățământ Maramureș beneficiază de o reducere de 20% din costul programului de formare ”Profesor în online” în baza unui cod pe care l-a primit fiecare organizație județeană afiliată. Pe lângă cele 16 credite transferabile cursanții vor dobândi competențele necesare pentru ca forma de învățare online să fie de calitate”, informează prof. Ioana Petreuș, președintele SLIMM.

Partenerii Digital Nation pentru a veni în sprijinul învățării online pregătesc o serie de demersuri care să asigure un număr cât mai mare de cadre didactice pregătite pentru învățământul online. Mai mult, UiPath Foundation va oferi 450 de burse pentru profesorii din mediul preuniversitar care predau copiilor care provin din familii vulnerabile social, prin intermediul rețelei de parteneri strategici locali și naționali, organizații non-guvernamentale care desfășoară activități în școli din comunități defavorizate. De asemenea, BCR va acoperi costurile de formare pentru 100 de profesori din toată țara, prin burse sociale, ca angajament de a construi lucruri durabile care să impacteze pozitiv modul în care învață copiii noștri și să le ofere cadrelor didactice tot ceea ce au nevoie pentru a-și desfășura activitatea cât mai bine.

Pentru anul școlar 2020-2021 membrii SLI MM pot urma și alte cursuri de formare, cu cod COR (Formator, Inspector Resurse Umane, Delegat sindical) sau programe acreditate de FSLI, având între 15 și 25 de credite. Pentru mai multe detalii despre programul de formare ”Profesor în online”, eligibilitate și burse, cadrele didactice din Maramureș sunt invitate să urmărească site-urile: www.fsli.ro, digitalnation.ro și, bineînțeles, slimm.ro.

Lasă un comentariu