Share
Anumite medicamente nu se combină cu cafeaua

Anumite medicamente nu se combină cu cafeaua

Mulți oameni, din grabă, sau având cafeaua la îndemână, își iau medicamentele cu această băutură.
Sunt anumite pastile care, prin combinație cu cafea fac mai mult rău, decât bine.
Cafeaua reduce absorbția anumitor tipuri de medicamente.

Care pastile nu trebuie înghițite cu cafea

– medicamentele pentru tiroidă. Cafeaua reduce eficacitatea tratamentului.

– medicamentele pentru răceală sau alergii. Acestea, conținând stimulente ale sistemului nervos central, cum ar fi pseudoefedrina, intensifică simptomele, în combinație cu cafeaua. Ea este la rândul ei un stimulent. Poate cauza neliniște și insomnie.

– medicamentele pentru diabet sau Alzheimer, în combinație cu cafeaua, crește nivelul de zahar din sânge. Afectează eficacitatea medicamentelor pentru diabet. Orice băutură cofeinizată determină o creștere a nivelurilor de insulină și glucoză din sânge.
În cazul Alzheimerului, cafeaua poate afecta bariera sânge-creier și poate diminua cantitatea de medicament care trebuie să ajungă la creier.

– medicamentele pentru astm sau osteoporoză. Pentru prima afecțiune, combinația cu cafea inflamează și irită căile respiratorii. Simptomele pot fi de, dificultate în respirație, tuse, șuierat și senzația de strângere în piept. Cafeaua reduce cantitatea de medicament absorbită și utilizată de organism.
În ceea ce privește osteoporoza, cafeaua reduce eficacitatea medicamentului.

– medicamentele pentru depresie sau antipsihotice, în combinație cu cafeaua duce la o absorbție redusă a medicamentului de către organism. Este recomandat consumul de cafea la un interval de timp. Medicamentele pentru aceste afecțiuni, combinate cu cafeaua produc insomnie și palpitații ale inimii.

– medicamentele pentru tensiune arterială nu se pot combina cu cafeaua, deoarece reduce absorbția pastilelor în organism.
– melatonina, hormonul natural, supliment alimentar, în combinatie cu cafeaua combate oboseala și inhibă producția naturală de melatonină a organismului.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu