Share
Un bilet la primul tren turistic românesc ajunge și la 700 de euro

Un bilet la primul tren turistic românesc ajunge și la 700 de euro

Inspirat după  modelul Orient Express-ului, „Transilvania Train” – care face turul centrului Transilvaniei -a fost inaugurat la sfârșitul lunii august.  Pornit din gara Brașov, trenul a parcurs în patru zile un traseu ce a inclus Sighișoara, Mediaș, Alba Iulia, Sebeș, Sibiu și Făgăraș. Turul  propune  cunoașterea tradițiilor și experiențelor cu specific transilvănean și include activități recreative și educative unice, de la degustări de vin sau prânzuri câmpenești în regiuni cu încărcătură culturală, până la workshop-uri de meșteșuguri tradiționale, arhitectură săsească, echitație sau chiar evenimente mai rare, cum ar fi concertul Filarmonicii din Sibiu, organizat în Piaţa Mică din Sibiu sau concertul de orgă la Biserica din Sebeş.

TRASEU. Ziua 1, Zona Haferland: Brașov – Archița – Cloaștef – Meșerdorf – Viscri – Criț – Turul Haferlandului – Sighișoara › Ziua 2, Meșteșuguri tradiționale: Sighișoara – Mediaș – sesiuni de workshop-uri – Alba Iulia › Ziua 3, Gastronomia Transilvaniei: Alba Iulia – Sebeș – workshop-uri culinare tradiționale – Avrig – Sibiu › Ziua 4, Sibiu și Țara Făgărașului:  Sibiu – Făgăraș – Brașov.

PREȚURI. S-au oferit două pachete, diferențiate prin cazare: Pachet Transilvania Train Confort – 650 euro (hotel 3*), Pachet Transilvania Train Premium – 680 euro (cazare hotel 4*) și un plus de workshop-uri. Pentru copiii însoțiți de doi adulți  se oferă gratuitate, dacă aceștia au mai puțin de 10 ani, sau 50% reducere, dacă au între 10 și 14 ani. Pachetele includ: transport cu trenul și  și autocar/microbuze pe tot parcursul celor 4 zile; transportul bagajelor din tren la hotel; 3 nopți cazare cu mic dejun în hoteluri 3*/4* la Sighișoara, Alba Iulia și Sibiu; prânz și cină; 2 workshop-uri la alegere în Ziua 2 și workshop-ul gastronomic în Ziua 3; intrările la obiectivele turistice, băuturile și gustările din tren, toate activitățile din tren și din orașele de debarcare.

Având o capacitate  de 124 de locuri, Transilvania Train va fi ofertat anul viitor și piețelor externe.

 

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu