Share
Teo Milea, de la Comandamentul NATO din Bruxelles la Colegiul de Arte din Baia Mare

Teo Milea, de la Comandamentul NATO din Bruxelles la Colegiul de Arte din Baia Mare

Vineri 31 ianuarie, de la ora 19.00, în Sala de Concerte a Colegiul de Arte din Baia Mare va avea loc un atractiv recital de pian susținut de românul Teo Milea.

Deși s-a mutat în Toronto (Canada) din 2015, Teo Milea își păstrează marca distinctivă europeană și continuă seria concertelor desfășurate cu casa închisă. Acum se află în țară, pentru turneul ”2020 Winter Tour Romania”,  prilej cu care va aduceața publicului său atât piese cunoscute de pe albumele sale ”On white…and black keys” și ”Open Minds”, cât și creații pianistice noi pe care le pregătește pentru un nou material discografic.  Pianitul român  a colaborat cu Opera din Viena, a fost invitat să concerteze pe scena Festivalului Internațional ”Altres Musiques” din Benicassim, Festivalului Internațional de Jazz Gărâna, Festivalului Internațional JazzTM.

Presa de limba română din Canada îl consideră un “tânăr fără vârstă, înțelept în muzica lui mai mult decât veacul, artist în gesturi, cu o charismă absolut specială” (M. Manea). Teo Milea se bucură și de atenția radiourilor internaționale de profil, fiind declarat câștigător la categoria “Classical Album of the Year 2015” de SoloPiano.com din SUA. Cu un an înainte, albumul său de debut – ”On white…and black keys” – se plasa pe locul secund în același prestigios clasament.

În 2016, Teo Milea a reușit să se califice în Top 4 Finaliști ai cunoscutului concurs “Searchlight” organizat de Radio CBC Canada, câștigând premiul publicului, impunându-se la votul popular în competiția la care erau înscriși circa 2000 de artiști. La “Searchlight”, Teo Milea a punctat o premieră în istoria acestui concurs: a fost primul instrumentist care a ajuns atât de departe în această competiție, cu o piesă compoziție proprie de pian solo  (e vorba de “Irreversible”). De asemenea, Teo Milea este primul pianist din lume invitat să-și interpreteze propria muzică la sediul Comandamentului NATO din Bruxelles și primul pianist care a urcat pe scena Festivalului Internațional de Balet din Dortmund.

Acest recital de excepție îl putem vedea grație eforturilor Asociației One Sound, organizatorul concertului. Ultimele bilete se mai pot achiziționa online aici.

Lasă un comentariu