Share
„Mame cu brațe goale”: Muzeul Maramureșean din Sighet va găzdui expoziția de fotografie și povești pe tema pierderii de sarcină

„Mame cu brațe goale”: Muzeul Maramureșean din Sighet va găzdui expoziția de fotografie și povești pe tema pierderii de sarcină

Muzeul Maramureșan din Sighetu Marmației vă invită joi, 7 martie, de la ora 13:00, la deschiderea expoziției de fotografie și povești „Mame cu brațe goale”, realizată de Camelia Rangu.

Expoziția, organizată în perioada 7 martie – 7 mai 2024, face parte din proiectul artistic, educațional și social cu același nume început în septembrie 2021 de artista Camelia Rangu pe tema pierderii de sarcină. El a apărut din experiența personală și din nevoia acută de a căuta alte mame cu povești similare și de a forma un altfel de „acasă” alături de ele. Timp de 15 luni au fost colecționate poveștile femeilor care au experimentat acest tip de traumă. Poveștile primite au fost folosite ca sursă de inspirație pentru fotografii „metaforă”, imagini blânde care să însoțească privitorul de-a lungul lecturii unor dureri de multe ori ascunse. Una din patru femei pierde o sarcină, iar această expoziție oferă un spațiu de reflecție pe teme ca doliu, vindecare și acceptare. Mai multe informații despre proiect pot fi accesate aici.

Camelia Rangu (Popescu) este artist vizual și activează în Timișoara ca liber profesionist în domeniul culturii și educației. A finalizat în 2021 cursurile masterale la Universitatea de Vest Timișoara, secția Foto-video și face fotografii în mod profesionist de 15 ani. Are în palmares patru expoziții personale itinerate în: Timișoara, București, Cluj-Napoca, Sibiu și Brașov, și expoziții de grup, atât în țară, cât și în străinătate. Ca manager de proiect în cadrul Asociației Sinaptica, Camelia a coordonat și a participat la proiecte artistice, de educație prin cultură, dar și în proiecte cu valențe sociale. În urma pierderii fetiței sale, Dalia, a inițiat proiectul Mame cu brațele goale. Acest proiect reia explorările sale artistice anterioare și proiectele legate de feminitate, de data asta adăugând o nouă perspectivă, maternitatea, informează reprezentanții Muzeului Maramureșan.

Așadar, expoziția va putea fi vizitată de marți până duminică, între orele 8:00 și 16:00 (ultima intrare la 15:30), în perioada 7 martie – 15 aprilie, și între orele 9:00 – 17:00 (ultima intrare la 16:30) – în perioada 15 aprilie – 7mai, la Muzeul Etnografic al Maramureșului „Francisc Nistor” (str. Bogdan Vodă, nr. 1, Sighetu Marmației).


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu