Share
Filmul despre incendiul de la ”Colectiv rulează în avanpremieră la Sighet

Filmul despre incendiul de la ”Colectiv rulează în avanpremieră la Sighet

Filmul „colectiv”, regizat de către Alexander Nanau, va rula în cinematografele din România începând cu data de 28 februarie, dar sighetenii îl pot vedea în avanpremieră la Sighetu Marmației joi, 27 februarie, de la ora 20:00, la Cinema Mara, dar și de pe 28 februarie, iar biletele sunt disponibile aicicolectiv” spune povestea primului an de după incendiul din clubul cu același nume.

”Momentul Colectiv a fost pentru noi toți o traumă. Ca orice individ traumatizat, o societate traumatizată devine ușor de manipulat și de mințit. După Colectiv decizia de a face un film, prin care să înțeleg mai bine cum funcționează societatea și mai ales relația cetățean – stat, a venit natural. Mi-am îndreptat atenția către presă și pe parcursul unui an am putut observa din interior și în timp real procesul dramatic al luptei pentru adevăr al jurnalistilor cu autoritățile statului care, lipsite de orice urmă de umanitate, nu numai că au manipulat opinia publică, dar au și acoperit intenționat corupția din sistemul de sănătate, luând în calcul fără să clipească moartea propriilor cetățeni” – a declarat regizorul Alexander Nanau.

Alexander Nanau e regizor și producător germano-român. A studiat regia la Academia Germană de Film și Televiziune din Berlin (DFFB). În 2007 a înființat în România casa de producție Alexander Nanau Production. Filmul său documentar, „Lumea văzută de Ion B.” a câștigat, în 2010, premiul Emmy Internaţional la categoria „Arts Programming”, iar „Toto și surorile lui” a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film în 2015. Nanau a fost director de imagine pentru documentarul francez-german „Nothingwood”, filmat în Afganistan, care a avut premiera la Cannes în 2017, în selecția Quinzaine des Réalisateurs.

Premiera mondială a filmului a avut loc în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția, fiind primul film documentar românesc selectat în cadrul prestigiosului festival italian, iar premiera nord-americană la TIFF (Toronto International Film Festival). Pelicula a fost selectată și în cadrul altor competiții europene, printre care Festivalul de Film din Zurich, unde a obținut premiul pentru cel mai bun film documentar. „colectiv” s-a aflat și în selecția oficială din cadrul Festivalului de Film Sundance 2020, unul dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume, care se desfășoară în Statele Unite.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu