Patru jucători de la CS Minaur, convocați la națională - 7 ore în urmă
Sistemul de Intrare/Ieșire (EES), cu preluarea datelor biometrice, funcționează, de azi, în PTF Sighet - 7 ore în urmă
„Frunză verde, verde”: Îndrăgita artistă Anda Horoba a readus la viață o colindă veche din satul natal - 8 ore în urmă
Restricții de circulație în Baia Mare pentru un transport agabaritic - 9 ore în urmă
Profesoarele Mariana Pop și Natalia Pop din Târgu Lăpuș și-au încheiat activitatea la catedră, primind diplome de apreciere și recunoștință - 9 ore în urmă
Justiție Capturată: Documentarul care a zdruncinat opinia publică ajunge pe postul național - 9 ore în urmă
Îndrăgitul eveniment „Crăciun în Maramureș” debutează cu Parada Colindătorilor - 10 ore în urmă
Corul bărbătesc din Finteușu Mare a adus un omagiu Eroilor Români îngropați în Cimitirul din Zvolen din Slovacia - 10 ore în urmă
Doliu în lumea artistică: S-a stins din viață Nicolae Cațavei, pictor dotat cu o mare forță expresivă - 11 ore în urmă
Polițistul anului, declarat incompatibil deoarece… cânta rock în timpul liber - 11 ore în urmă
Lege pentru susținerea producătorilor maramureșeni
Proiectul de lege cu privire la etichetarea cu denumirea „De Origine România – DOR” a produselor agroalimentare care utilizează în procesul de fabricaţie materii prime de bază de origine românească a trecut de votul Camerei Deputaților.
Este un proiect pe care l-am semnat alături de colegii mei de partid cu gândul la sprijinirea producătorilor maramureșeni.
Proiectul prevede instituirea schemei de certificare voluntară „De Origine România – DOR”, la care să aibă acces producătorii şi procesatorii români, schemă care ar garanta faptul că produsul alimentar achiziţionat este realizat pe teritoriul României şi fabricat din materii prime de origine românească.
Pentru a beneficia de etichetarea voluntară, produsul agroalimentar trebuie să îndeplinească următoarele caracteristici:
- în cazul produselor neprelucrate, producţia, cultivarea sau reproducerea, inclusiv recoltarea şi mulsul, în cazul vacilor, ovinelor şi caprelor, să aibă loc pe teritoriul României;
- în cazul cărnii, aceasta trebuie şi să fie obţinută de la animale născute, crescute şi sacrificate pe teritoriul României;
- în cazul produselor de origine animală, altele decât carnea, acestea trebuie şi să fie obţinute de la animale crescute pe teritoriul României;
- în cazul produselor prelucrate, fabricarea acestora se va face din produse neprelucrate, în conţinutul cărora este permisă utilizarea, în cantitate de până la 25% din greutatea acestora, conform reţetei, a unor ingrediente care nu pot fi înlocuite cu ingrediente similare produse pe teritoriul României.
Am încredere că acest proiect va reprezenta un sprijin real pentru promovarea produselor românești autentice.
Călin Bota
Deputat PNL Maramureș
















