Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a slujit la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Bixad - 26 minute în urmă
Pregătiri pentru Cupa Minerul – luni se trag la sorți grupele - 1 oră în urmă
Concertul de colinde „Colindăm Pruncului Preasfânt” a avut loc la biserica Parohiei Ortodoxe „Nașterea Maicii Domnului” din Satu Mare - 1 oră în urmă
Concert inedit de muzică pop-clasic la Centrul de Tineret ZborHub din Baia Mare - 1 oră în urmă
Școala Gimnazială „Octavian Goga” Baia Mare a găzduit Târgul de Crăciun „Povești lângă bradul de Crăciun”- ediția a III-a - 4 ore în urmă
Băimăreanca Lotti Dărăbuș a reprezentat România la Festivalul Internațional „Riga Symphony” desfășurat în Letonia - 4 ore în urmă
Gânduri de seară – Pentru cei ce știu să asculte - 4 ore în urmă
Mara Popov de la Insieme Music School a câștigat Marele Trofeu și Trofeul secțiunii Pop Românesc în cadrul Festivalului Național de Interpretare „Cântul Banatului” din Timiș - 5 ore în urmă
Premiul I al concursului “De Nașterea Domnului”, câștigat de elevii Liceului „Bogdan-Vodă” din Vișeu de Sus - 5 ore în urmă
Taina Sfântului Maslu a fost săvârșită la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare - 5 ore în urmă
MândrIE maramureșeană, ediția 2023: Nicolai Tand, artist al bucătăriei, va veni la festivalul băimărean; Care este povestea lui de viață și carieră
MândrIE maramureșeană, ediția 2023: Nicolai Tand, artist al bucătăriei, va veni la festivalul băimărean; Care este povestea lui de viață și carieră
Rozăvleanul Nicolai Tand vine la ediția din 2023 a festivalului „MândrIE maramureșeană”. Evenimentul va avea loc chiar în prima zi a manifestărilor, în 23 iunie 2023, începând cu ora 17.00.
„Tand Nicolai vine la MândrIE maramureșeană! Îndrăgitul și talentatul nostru maramureșean va fi prezent vineri, 23 iunie, în cadrul evenimentului nostru pentru a găti preparate de senzație într-un decor de poveste. Știm că nu veți rata întâlnirea cu Nicolai, un maramureșean care duce peste tot cu MândrIE: graiul, portul nostru drag și tradițiile zonei. Așadar, vă așteptăm alături de noi pentru o experiență culinară unică”, arată organizatorii.
„Povestea mea începe în urma cu ceva vreme într-un sat din Maramureș, locul în care am trăit până la 20 de ani, când am luat lumea la picior. La propriu. O perioada în Anglia, doua săptămâni în America, ceva vreme prin Italia și ani cărora le-am pierdut șirul în Franța, tara pe care am găsit-o cea mai aprope sufletului meu și în care m-am hotărât să rămân chiar daca nu aveam nimic. Am dormit în case abandonate, am făcut orice, de la vândut ziare, la spălat vase și lucrat pe ambulanta. Am ajuns apoi într-un restaurant, locul în care mi-am dat seama că a fi ospătar e chiar o meserie. Am pornit de la spălatul vaselor și am fost pe rand, piccolo, ospătar, manager de restaurant, director și director general. Mi-am dorit să cresc și mereu când am făcut un lucru, mi-a plăcut să-l fac bine. Așa fac și acum. Iubesc oamenii. Iubesc să îi cunosc, să le ascult poveștile și să le spun povesti. Asta m-a ajutat să intru în bucătărie prima data, desi pasiunea pentru gătit o am încă de pe vremea în care mama mă lasă de paza la oala cu fasole de pe foc. Am învățat de la colegii mei bucătari cum să gătesc franțuzește, chiar daca eu le pregăteam acasă fasole bătuta și sarmale, un deliciu pe care-l mâncau cu nesaț de fiecare data. De asta cred că mi-a și plăcut Franța atât de mult. Oamenii se respecta și respecta mâncarea, iar a fi bucătar e o meserie faina, e creație. Îmi place să mănânc, să fac mâncare, îmi place să degust, să descopăr arome. Când am ajuns pe ultima treapta pe care puteam urca în Franța, m-am intorsc acasă, locul în care mi s-a părut că o pot lua de la zero și pot valorifica cel mai bine ce am învățat în perioada mea franceza. Astăzi, timpul mi se împarte intre cele mai speciale persoane din viață mea, Ilona, fetiță mea, Iancu, băiețelul meu și Monica soția mea, bucătărie și restaurant”, arată maramureșeanul pe propriul site.
C.Ț.
Foto – Arhivă / Vasi Văsuț

Citește și
















