Share
Inedit: Băimărenii vor putea călători gratuit cu mijloacele de transport în comun dacă oferă în schimb peturi, doze de aluminiu și sticle

Inedit: Băimărenii vor putea călători gratuit cu mijloacele de transport în comun dacă oferă în schimb peturi, doze de aluminiu și sticle

Băimărenii vor putea circula gratuit cu transportul public dacă vor da la schimb peturi, doze de aluminiu și sticle, în cadrul Campaniei „Schimbă PET-ul cu biletul”.

Această inițiativă inedită este dezvoltată pentru prima dată în România în contextul programului Vinerea Verde, lansat de Ministerul Mediului.

Campania va avea loc timp de 5 zile, în perioada 10-14 august, în cel mai nou magazin Kaufland din Baia Mare, situat pe Bd. Bucureșt,  nr. 100. Intervalul orar pentru desfășurarea campaniei este 12:00-17:00 pentru data de 10 august și 9:00-17:00 în celelalte zile ale campaniei.

Cei dornici să participe trebuie să aibă la ei 5 deșeuri (peturi, doze de aluminiu, sticlă) și să le introducă în aparatul automat de colectare Tomra care se va găsi acolo. În urma acestui proces, pentru cei ce au colectat deșeurile separat, automatul va elibera un cupon în baza căruia se poate primi un bilet de autobuz, valabil 24 de ore, de la voluntari.

Toate deșeurile colectate în cadrul campaniei vor fi transmise către fabricile de reciclare, unde vor fi transformate în noi resurse.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu