Share
Exclusiv: Baia Mare „bate tot” la COVID-19, în Maramureș! „Rugămintea mea este ca oamenii să se protejeze!”. Ce face directorul DSP Maramureș ca să evite infectarea

Exclusiv: Baia Mare „bate tot” la COVID-19, în Maramureș! „Rugămintea mea este ca oamenii să se protejeze!”. Ce face directorul DSP Maramureș ca să evite infectarea

Aglomerările urbane din Maramureș sunt principalele zone unde se înregistrează noi cazuri de COVID-19. Acest lucru este susținut de directorul DSP Maramureș, Rareș Pop.

Conform statisticii DSP Maramureș, cele mai multe cazuri în 24 de ore sunt în Baia Mare, 20 la număr, urmat de Vișeu de Sus, cu 10, Baia-Sprie cu 3, respectiv celelalte UAT-uri au de la 2 inclusiv în jos.

Baia Mare înregistrează cele mai multe cazuri în ultimele două săptămâni, conform statisticii actualizate, 165 la număr, având o incidență de 1,15 la mia de locuitori. Urmează Sighetu Marmației cu 62, Baia-Sprie cu 40 și Borșa cu 34.

„Recoand ca și părinții și copiii să se protejeze individual. Este un lucru elementar. Această luptă probabil se va opri. Rugămintea mea este ca toată lumea să se protejeze. Cele trei reguli rămân valabile – spălatul pe mâini, purtarea măștii și evitarea aglomerațiilor. Este de evitat deplasarea decât în scop precis”, a recomandat Rareș Pop, directorul DSP Maramureș.

Neoficial, ne așteptăm la multe noi cazuri în intervalul 9-13 octombrie, premisele sunt evidente, alegerile locale, deschiderea școlilor, dar și faptul că românii au uitat de restricțiile sociale și s-au teleportat în 2019, în vremea în care COVID-19 era numai un vis urât. Așteptăm să vedem cum evoluează lucrurile, având speranța că numărul de noi cazuri va scădea, dar asta depinde și noi și de respectarea unor reguli de bază.

Șeful DSP Maramureș a dezvăluit și ce măsuri de prevenire ia pentru a nu se infecta cu noul coronavirus.

„Merg zilnic la magazin să cumpăr pâine sau alte alimente. Nu intru dacă sunt mai mult de două persoane în interior. După ce iau produsul sau produsele, când ajung la mașină, utilizez dezinfectantul. În tot acest timp, utilizez masca de protecție. Știu că masca poate cauza disconfort, însă este necesară pentru a preveni răspândirea virusului”, a dezvăluit Rareș Pop, care a dat și exemple pozitive de comunități cu multe cazuri care, între timp, au ajuns să înțeleagă că nu este de glumit, iar acum nu mai au situații nedorite, cum ar fi Săpânța, Coroieni sau Poienile de sub Munte.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


  1. […] Baia Mare „bate tot” la COVID-19, în Maramureș! […]

Lasă un comentariu