Share
În Rozavlea, protest în semn de solidaritate și libertate pentru Maria și Mihai Jalaskoski Smicală

În Rozavlea, protest în semn de solidaritate și libertate pentru Maria și Mihai Jalaskoski Smicală

Comunitatea credincioșilor din Rozavlea este solidară cu Camelia Smicală și cei doi copii ai ei, Mihail și Maria (foto stânga). Astfel, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, duminică, 15 martie, după Sfânta Liturghie, în localitate a avut loc un protest în semn de solidaritate și libertate pentru cei doi minori.

Potrivit tvr.ro, la începutul anilor 2000, Camelia Smicală era medic de urgență la Spitalul din Piatră Neamț. Un medic cunoscut, cu o carieră promițătoare. În 2005, ea s-a căsătorit cu un om de afaceri finlandez. Camelia a părăsit România și s-a stabilit în Finlanda. Odată ajunsă în Tampere ( al doilea oraș ca mărime din Finlanda), aceasta a aflat că fericirea finlandeză nu era decât un slogan, un brand de țară bine pus la punct. Iar viața ei a luat o întorsătură dramatică. Agresată de soț, singură într-o lume pe care nu o poate înțelege, Camelia decide să divorțeze. Ceea ce părea finalul unei căsătorii eșuate se va dovedi a fi începutul unui război de uzură, ale cărui arme sunt înșiși copiii celor doi soți. Din 2015, Mihai și Maria Jalaskoski, copiii Cameliei, au fost luați împotriva dorinței lor și plasați în grija statului finlandez. Acolo se află și astăzi.

Iată mesajul transmis de Episcopul Iustin pentru această familie creștină greu încercată ca urmare a opresiunilor statului finlandez:


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu