Share
Peste 5.000 de hectare de pădure au fost afectate în Maramureș de vremea rea

Peste 5.000 de hectare de pădure au fost afectate în Maramureș de vremea rea

Vremea rea din prima parte a acestei luni a afectat serios pădurile și în Maramureș. Potrivit unui raport al Romsilva, la nivel național fenomenele meteo au afectat 98.000 de hectare de păduri de stat.
Au fost doborâți de vânt copaci însumând aproximativ 748.000 de metri cubi. Cele mai mari pagube s-au înregistrat în Mureș, Argeș, Prahova, Bacău, Covasna, Harghita, Covasna, Maramureș, Neamț și Suceava. În ceea ce privește pădurile aflate în alte forme de proprietate și administrate de Romsilva s-au înregistrat, în total, doborâturi de vânt pe 19.524 de hectare, cu un volum total al arborilor puși la pământ de 253.000 de metri cubi.
În Maramureș, cea mai gravă situație a fost în sudul județului, în Țara Lăpușului. „Au fost afectate, în județul nostru, 5.200 de hectare, atât pădure de stat, cât și alte forme de proprietate. Volumul aproximativ de metri cubi de arbori afectați este de 24.600 metri cubi. Cel mai mare volum din pădurile de stat s-a înregistrat la Ocolul Groșii Țibleșului – 9.000 metri cubi, respectiv Ocolul Strâmbu Băiuț – 3.000 metri cubi. Afectate au fost, în special, molidișurile. S-au înregistrat atât doborâturi – arbori dezrădăcinați – , cât și rupturi – arbori rupți de la mijloc – din cauza precipitațiilor”, a declarat Mihai Leșan, purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Maramureș. (C.Ț.)
Foto: arhivă

Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu