Clujul va avea propriul „Parndorf” - 2 minute în urmă
PS Părinte Episcop Iustin împlinește mâine 64 de ani de viață - 4 ore în urmă
Ionuț Moșteanu – de la diplomă falsă, la comanda Armatei Române - 7 ore în urmă
După doi ani de proces, Justiția face dreptate muncitorilor uciși de o șoferiță beată - 9 ore în urmă
Când moartea e o știre falsă - 10 ore în urmă
Slujire arhierească la Parohia Racșa Vii - 10 ore în urmă
Mihai Morar, reuniune după 25 de ani la Colegiul „Lucaciu” din Baia Mare - 10 ore în urmă
La Borșa începe Festivalul „Nopți de Sânziene”; Cine va urca pe scenă în cele trei zile - 11 ore în urmă
Unde slujesc ierarhii de sărbătoarea închinată Nașterii Sfântului Proroc Ioan Botezătorul - 12 ore în urmă
Ateliere de vacanță la Muzeul Satului din Baia Mare - 12 ore în urmă
Peste 5.000 de hectare de pădure au fost afectate în Maramureș de vremea rea
Vremea rea din prima parte a acestei luni a afectat serios pădurile și în Maramureș. Potrivit unui raport al Romsilva, la nivel național fenomenele meteo au afectat 98.000 de hectare de păduri de stat.
Au fost doborâți de vânt copaci însumând aproximativ 748.000 de metri cubi. Cele mai mari pagube s-au înregistrat în Mureș, Argeș, Prahova, Bacău, Covasna, Harghita, Covasna, Maramureș, Neamț și Suceava. În ceea ce privește pădurile aflate în alte forme de proprietate și administrate de Romsilva s-au înregistrat, în total, doborâturi de vânt pe 19.524 de hectare, cu un volum total al arborilor puși la pământ de 253.000 de metri cubi.
În Maramureș, cea mai gravă situație a fost în sudul județului, în Țara Lăpușului. „Au fost afectate, în județul nostru, 5.200 de hectare, atât pădure de stat, cât și alte forme de proprietate. Volumul aproximativ de metri cubi de arbori afectați este de 24.600 metri cubi. Cel mai mare volum din pădurile de stat s-a înregistrat la Ocolul Groșii Țibleșului – 9.000 metri cubi, respectiv Ocolul Strâmbu Băiuț – 3.000 metri cubi. Afectate au fost, în special, molidișurile. S-au înregistrat atât doborâturi – arbori dezrădăcinați – , cât și rupturi – arbori rupți de la mijloc – din cauza precipitațiilor”, a declarat Mihai Leșan, purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Maramureș. (C.Ț.)
Foto: arhivă