Share
Zeci de tineri talentați și pasionați de limba și cultura franceză se vor reuni în cadrul Festivalului-concurs de cântec francofon „Chants, sons sur scène”

Zeci de tineri talentați și pasionați de limba și cultura franceză se vor reuni în cadrul Festivalului-concurs de cântec francofon „Chants, sons sur scène”

Festivalul-concurs de cântec francofon „Chants, sons sur scène” se organizează și în acest an, ajungând la ediția a XXIII-a. Este un eveniment în care talentul întâlnește pasiunea pentru limba și cultura franceză.

Etapa regională va avea loc sâmbătă, 20 aprilie, la Colegiul de Arte Baia Mare, iar etapa națională se va desfășura în 18-19 mai.

„Festivalul ”Chants, sons sur scène” este un concurs internațional de cântec francofon, destinat tinerilor între 13 și 25 de ani. El se desfășoară an de an la Teatrul Municipal Baia Mare. Anul acesta, Etapa Regională (Qualif) va avea loc în data de 20 aprilie (avem peste 25 de concurenți înscriși din Maramureș și județele vecine), iar etapa națională se va desfășura în weekendul 18-19 mai.

Festivalul se află la cea de-a 23 ediție, iar scopul pe care și-l propune este să ofere o întâlnire amicală și dinamică de anvergură internațională.

La etapa națională, atelierele muzicale animate de artiști invitați din Franța constuite un moment esențial al Festivalului. Candidații învață tehnici vocale, ce înseamnă o bună prezență scenică, cum să-și gestioneze tracul dinaintea urcării pe scenă.

Marele premiu oferit de Institutul Francez din Cluj-Napoca constă în două călătorii în Franța, asigurând cheltuielile de călătorie, cazarea, masa. Alte premii constă în biciclete, tablete (în funcție de galeria sponsorilor din fiecare an), premii speciale oferite de ARPF.

Ambasada Franței în România și Institutul Francez din Cluj-Napoca sunt partenerii dintotdeauna ai acestui festival, alături de Asociația Română a Profesorilor Francofoni (ARPF) și de Asociația „Chants, sons sur scène”, organizatoare a Festivalului și de Teatrul Municipal Baia Mare.

Parteneri media: presa locală, tipărită și online (Graiul Maramureșului, DirectMM, Emaramureș, Maramureș TV, TL+, Informația Zilei).

Parteneri școlari: numeroase instituții de învățământ din județ reprezentate prin profesori de limba franceză, dar și Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Așadar, dacă v-am convins vă așteptăm la Festivalul nostru în calitate de candidați sau spectatori. Venez nombreux!”, anunță organizatorii.

Foto arhivă


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu