Share
Rezultate foarte bune obținute de elevii din Fărcașa la bacalaureat; De vorbă cu Maria Mereucz, absolventă de „Șincai”

Rezultate foarte bune obținute de elevii din Fărcașa la bacalaureat; De vorbă cu Maria Mereucz, absolventă de „Șincai”

Elevii din comuna Fărcașa, absolvenți ai Colegiilor din Baia Mare, au obținut rezultate foarte bune la examenul de bacalaureat.

Chiar dacă au provenit de la o școală din mediul rural, aceștia au făcut față cu brio celor patru ani de liceu.

Pe pagina comunei Fărcașa a fost realizat un scurt interviu cu Maria Mereucz, absolventă de „Șincai” și admisă la bacalaureat cu media 9,78. Redăm mai jos interviul integral:

Maria Mereucz este tânăra care a reușit să obțină cea mai mare medie la examenul de bacalaureat din acest an, dintre absolvenții din Fărcașa.

Absolventă a Colegiului Național Gheorghe Șincai din Baia Mare, profilul matematică-informatică, intensiv limba engleză, a obținut media generală 9,78 (9,95 – matematică, 9,65 – lb.română, 9,75 – informatică).

Maria a terminat clasa a XII-a, la cel mai prestigios liceu din județ, cu media generală 9,57.

Acum, când emoțiile examenelor s-au mai risipit, spune-ne cum a fost?

Maria Mereucz: Chiar dacă la început eram un pic neliniștită, pentru mine examenele nu au fost grele, iar subiectele mi s-au părut destul de accesibile. Este adevărat că am acordat o mare atenție Bacalaureatului și m-am pregătit foarte intens.

Ai ales să studiezi la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” unul dintre cele mai bune licee din țară, un liceu cu mari pretenții, cu profesori și elevi foarte buni. Cum s-a resimțit atunci impactul, pentru fata care venea de la o școală rurală?

Maria Mereucz: Într-adevăr, primele clase și gimnaziul le-am făcut la Școala gimnazială „Lucian Blaga” din Fărcașa, o școală modernă, cu nimic mai prejos față de școlile de la oraș. Spre deosebire de alți copii, care reușesc să-și aleagă drumul pe care-l vor urma în viață încă de la vârste fragede, eu nu am avut acest noroc urmând ca viitoarea carieră să mi-o aleg pe parcursul anilor de studii. De aceea, încă din gimnaziu, am dat atenție tuturor materiilor și m-am pregătit cât am putut eu de bine. În clasele V-VIII am reușit să obțin numai medii de 10.00, iar cunoștințele acumulate la școala din satul meu natal mi-au permis ca la admiterea la Liceu să nu simt nicio diferență față de alți elevi de la oraș. La Fărcașa am avut profesori foarte buni ei reprezentând adevărați piloni în clădirea viitorului meu, cu rol decisiv în formarea mea atât pe plan profesional, cât și personal și, de aceea, vreau să le mulțumesc tuturor, cu mențiuni speciale pentru doamna director Viorelia Vele, pentru doamnele profesoare Angela Lopată (matematică) și Milica Boloș (lb.română) și nu în ultimul rând administrației locale, personal domnului primar Ioan Stegeran, pentru toate condițiile asigurate desfășurării unui act educațional de calitate.

Vreau, de asemenea, să mulțumesc în mod deosebit familiei mele, părinților și fratelui meu, care au avut un rol esential în evoluția mea de-a lungul timpului și care au făcut destule sacrificii, m-au susținut și mi-au acordat tot sprijinul necesar pentru a-mi îndeplini fiecare țel propus.

Ce urmează pentru tine din punct de vedere profesional?

Maria Mereucz: Fac parte dintr-o generație destul de mobilă, o generație de tineri care nu este condiționată neapărat de un loc de muncă fix și permanent, de aceea în momentul de față nu simt o presiune chiar atât de mare. Însă, peste nici două săptămâni urmează un nou examen, deosebit de important, un examen care-mi va permite să-mi aleg drumul în viață. Vreau să dau admitere la Facultatea de inginerie din cadrul Universității Tehnice Cluj Napoca (UTCN), informatică-calculatoare. Sper să-mi ajute Dumnezeu și să devin studentă!

Anul acesta și alți elevi din Fărcașa, absolvenți de liceu, au obținut medii foarte bune la Bacalaureat:

Deborah Călăuz 8,23
Antonia Ghiman 8,46
Jessica Dunca 9,23
Maria Florina Pop 9,35 (a depus contestație, iar media finală va fi stabilită vineri)
Bianca Pop 9,50
Giulia Cirț 9,60 (a depus contestație, iar media finală va fi stabilită vineri).

Felicitări, Maria, și mult succes în noua etapă! Felicitări tuturor pentru rezultatele obținute!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu