Share
Începe Festivalul de Teatru Tânăr IDEO IDEIS în Baia Mare; vor fi prezenți Pavel Bartoș, Sânziana Tarța și Daniel Dragomir

Începe Festivalul de Teatru Tânăr IDEO IDEIS în Baia Mare; vor fi prezenți Pavel Bartoș, Sânziana Tarța și Daniel Dragomir

Miercuri, 5 august, începe cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Tânăr IDEO IDEIS în Baia Mare și încă în opt orașe din țară – Alexandria, București, Botoșani, Buzău, Câmpina, Roman, Sibiu și Timișoara.

Alexandria rămâne inima festivalului, locul unde se vor desfășura câteva dintre cele mai îndrăgite evenimente cu care festivalul și-a obișnuit publicul, în timp ce în celelalte orașe trupele de teatru tânăr vor întâmpina pentru prima oară capsulele IDEO IDEIS pentru cinci zile de Ateliere de Teatru și Măiestrie, precum și întâlniri cu mentorii. 

Ediția aniversară IDEO IDEIS va debuta cu o festivitate de deschidere online marți seara, pe 4 august, de la ora 20:00. Noul format al ediției, programul, trupele participante, trainerii și mentorii de anul acesta vor fi prezentați de actorul Mircea Postelnicu, iar la final echipa festivalului se va alătura pentru a povesti din culisele a 15 ani de IDEO.

În Baia Mare, atelierele coordonate de trainerii Sânziana Tarța (teatru tânăr) și Daniel Dragomir (dans), precum și întâlnirile de mentorat cu îndrăgitul actor Pavel Bartoș vor fi văzute prin lentila fotografului Matei Bumbuț. Workshop-urile se vor desfășura în curtea Colegiului Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare.

Toate evenimentele incluse în programul acestei ediții se vor desfășura în aer liber, iar regulamentul de participare va fi respectat, în mod obligatoriu, atât de participanții și invitații ediției, cât și de organizatorii festivalului. Accesul și participarea la ateliere și evenimente vor fi permise numai cu condiția purtării măștii, aceasta fiind obligatorie pe toată durata desfășurării. Nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală modificată) şi nici a celor care înregistrează temperatura măsurată mai mare de 37,3°C.

IDEO IDEIS este un festival cultural pentru comunitate și, în același timp, un eveniment dedicat procesului de educație non-formală pentru tinerii liceeni din România. Structura festivalului este unică în peisajul festivalurilor de teatru din țară și are rolul de a-i ajuta pe participanți să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare, să capete încredere în ei înșiși și să interacționeze cu tipuri de modele relevante pentru dezvoltarea lor personală și profesională.

IDEO IDEIS este un proiect organizat de Asociația T.E.T.A, cu sprijinul Ministerului Culturii.

Foto: arhivă


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu