Share
Denis Cupșe a adus în Maramureș Trofeul Festivalului „Cântece de Viță Veche” din Focșani (FOTO)

Denis Cupșe a adus în Maramureș Trofeul Festivalului „Cântece de Viță Veche” din Focșani (FOTO)

Sâmbătă, 23 octombrie, în Focșani s-a desfășurat cea de-a XII-a ediție a Concursului Național de Interpretare a Cântecului Tradițional „Cântece de Viță Veche”.

Pe scenă au evoluat 12 concurenți cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani. Printre aceștia s-a aflat și maramureșeanul Denis Cupșe, care a reușit să aducă acasă Trofeul Festivalului.

„Dragi prieteni, azi (n.red. sâmbătă) am trăit foarte mari emoții, am urcat pe scena festivalului “Cântece de Viță Veche”  din Focșani. Trofeul și Marele Premiu vine cu mine in Maramureș, în satul meu Recea.

Mulțumesc pentru decizia luată onorabilului juriu, părinților mei pentru susținere și încrederea in mine. Vă mulțumesc tuturor pentru susținere și încurajare!” – transmite Denis.

Juriul a apreciat și notat pentru fiecare concurent: calitățile vocale, acuratețea intonației, autenticitatea și calitatea interpretării, frumuseţea şi autenticitatea costumului  popular,  valoarea artistică a pieselor prezentate, dicția și ţinuta scenică. Festivalul Național „Cântece de Viță Veche” este o sărbătoare închinată cântecului tradițional românesc, care are menirea să adune tineri interpreţi ai cântecului popular și, totodată, să adune cele mai reprezentative zone etnofolclorice ale țării, au transmis organizatorii.

L.C.H.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu