Share
„Jurnalul special” al tinerei Raisa Vlășan: Artista a impresionat oaspeții străini cu cântecele maramureșene, la evenimentul de turism din Varșovia

„Jurnalul special” al tinerei Raisa Vlășan: Artista a impresionat oaspeții străini cu cântecele maramureșene, la evenimentul de turism din Varșovia

„Jurnalul special” al tinerei Raisa Vlășan: Artista a impresionat oaspeții străini cu cântecele maramureșene, la evenimentul de turism din Varșovia

Are doar 12 ani, dar a cucerit numeroase premii la festivalurile la care a concurat. Cu toate că are un talent înnăscut, care o face specială, Raisa Vlășan, căci desprea este vorba, are doar note bune la școală. În vară ea a încheiat clasa a V-a cu media 10.

La invitația Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, județul Maramureș s-a alăturat standului național al României în cadrul celei de-a 29-a ediții a Târgului Internațional de Turism TT Varșovia, cel mai mare eveniment de profil din Polonia, care s-a desfășurat în perioada 23-25 noiembrie. Iar printre artiștii prezenți s-a numărat și Raisa Vlășan.

Artista maramureșeană a ținut un mic jurnal. „Muzică și voie bună în prima zi a Târgului Internațional de Turism din Varșovia! Sunt bucuroasă și onorată că la ediția din acest an, am fost invitată să reprezint Maramureșul la acest frumos eveniment! Cele două spectacole la scenă, urmate de o horă la stand-ul României, au făcut să răsune muzica noastră tradițională, aici în Polonia”, arată artista.

Micuța s-a bucurat de faptul că publicul s-a dovedit a fi numeros și în a doua zi a evenimentului. „În cea de-a doua zi a Târgului Internațional de Turism din Varșovia. Alături de colegii mei din ansamblul Doina Chioarului – structura Șomcuta Mare, condus de domnul profesor Coteț Ionel, din cadrul Palatului Copiilor Baia Mare, director prof. dr. Ion Iuga am cântat și am jucat bucurând sufletele privitorilor”, mai arată Raisa Vlășan.

Cea de-a treia zi a Târgului Internațional de Turism din Varșovia, a fost una cu adevărat specială, arată micuța artistă maramureșeană. Asta deoarece s-au cântat și colinde strămoșești, care au impresionat pe vizitatorii evenimentului din capitala Poloniei.

„Întrucât sărbătoarea Crăciunului se apropie, pe lângă muzică și voie bună, cei prezenți au putut asculta și câteva colinde tradiționale oferite de grupul nostru de la Maramureș – Ansamblul Doina Chioarului al Palatului Copiilor Somcuta Mare, director prof dr Ion Iuga, profesor coordonator Ionel Coteț! Cea de-a patra zi în Varșovia ne-am petrecut-o plimbându-ne și vizitând una dintre cele mai populare atracții ale capitalei, Palatul Culturii și al Științei. Vizite, plimbare și relaxare, așa s-ar caracteriza cea de-a cincea zi petrecută în Varșovia!”, arată artista. În 28 noiembrie, „ am avut onoarea de a cânta la Ambasada României în Polonia unde am sărbătorit în avans, ziua de 1 Decembrie”. Iar acum este alături de mama sa, din nou la drum. „De această dată ne îndreptăm spre Italia! Alături de Ansamblul Doina Chioarului al Palatului Copiilor Somcuta Mare, director prof. dr. Ion Iuga, și de Ansamblul Folcloric Mugurelul – Mărgineanca din Dorohoi vom fi alături de comunitatea de români din Sardinia, pentru a sărbători împreună Ziua Națională a României. Manifestările cultural – artistice se vor desfășura în Sardinia, în orașele Cagliari și Oristano. Mulțumim din suflet doamnei Cristina Tanco pentru invitație!”, mai arată artista maramureșeană. Ne bucurăm că împărtășește tuturor tradițiile maramureșene! Multe felicitări și mult succes!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu