Share
Tinerii artiști băimăreni au adus un snop de medalii de la Moscova (GALERIE FOTO)

Tinerii artiști băimăreni au adus un snop de medalii de la Moscova (GALERIE FOTO)

Talentul, pasiunea și perseverența au dat roade pentru patru tinere din Baia Mare, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani: : Alexia Florescu, Diana Rednic, Ariana Lungu și Elena Foris. Acestea au urcat pe primele trepte ale podiumului la concursul Glorie Patriei, desfășurat în perioada 1- 4 noiembrie, la Moscova. Competiția s-a derulat pe mai multe secțiuni: interpretare vocală (clasică, populară, pop rock), muzică instrumentală, ansambluri corale, ansambluri coregrafice.

La interpretare vocală pop rock, Alexia Florescu a obținut două premii I, la secțiunea română, respectiv hit internațional. Diana Rednic a fost recompensată de asemenea, cu două premii I, în timp ce Ariana Lungu și Elena Foris au obținut  fiecare câte un premiu I și un premiu II. Ansamblul folcloric reprezentând Palatul Copiilor din Baia Mare s-a clasat pe locul al doilea. Așa s-au adunat șase  premii I și trei premii II.  Concursul a reunit participanți din șapte state: Belarus, Bulgaria,Estonia, Kazakhstan, Republica  Moldova, România, Rusia.

Prof. Elena Bentu a făcut parte din juriul internațional al competiției, în calitate de președinte, alături de alți patru specialiști din țările participante. Delegația din țară a fost primită de ambasadorul României la Moscova, Excelența Sa Vasile Soare. Micii artiști băimăreni au susținut un program artistic pentru invitații ambasadorului și pentru comunitatea de români din Moscova.

 

Lasă un comentariu